https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Žalna slovesnost pred dnevom spomina na mrtve v Murski Soboti

Murska Sobota, 28.10.2017 ob 7:00  

Včeraj je na pokopališču v Murski Soboti potekala žalno slovesnost pred dnevom spomina na mrtve.


Mestna občina Murska Sobota je v sodelovanju z mestno organizacijo Združenja borcev za vrednote NOB včeraj priredila žalno slovesnost pred dnevom spomina na mrtve, kjer so se spomnili na umrle v obeh svetovnih vojnah ter na vse preminule, ki počivajo na pokopališču v Murski Soboti.

Zbrane je nagovoril župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek, ki se je v nagovoru spomnil vseh domačih in tujin vojakov, ki so svoj zadnji počitek našli na soboškem pokopališču. Spomnil se je na padle vojake, ki so v drugi svetovni vojni žrtvovali svoje življenje, da lahko danes mi živimo v miru in svobodi.

Preminulim vojakom so se s sodelovanjem na slovesnosti poklonili tudi učenci in učenke Osnovne šole III. Murska Sobota.

Župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek, Damir Domjan, predsednik mestne organizacije Združenja borcev za vrednote NOB ter predstavniki Policijskega veteranskega združenja Sever in Združenja veteranov vojne za Slovenijo so pri spominskih obeležjih položili vence in prižgali sveče.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.