https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Iz zemlje gre v trsek

Moravci v Slovenskih goricah, 28.10.2017 ob 7:10  

Včeraj, 27. oktobra, se je v Moravcih pri Mali Nedelji odvil prav poseben dogodek poimenovan "Iz zemlje gre v trsek", ki sta ga pripravila Društvo vinogradnikov Mala Nedelja in Zavod Inter-m.

Ob sproščenem srečanju in degustaciji vin članov Društva vinogradnikov Mala Nedelja so obiskovalci skupaj z Mladimi Pomurci, Tamburaško skupino Veržej, Ljudskimi pevci okoliških vasi Gomile in Sosidami - ljudskimi pevkami iz Male Nedelje, lahko obudili spomine in prepevali slovenske narodne pesmi o trti in vinu. Predstavili so se tudi učenci Glasbene šole Roberta Goterja, pod vodstvom Boštjana Žinka. Dogodek je vodila Breda Žunič, prisotna pa je bila tudi Vinska kraljica Društva vinogradnikov Mala Nedelja, Martina IX oziroma Daša Horn, ki je predstavila prleška vina in kulturo uživanja žlahtne kapljice.

 Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.