https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Minister Gašperšič na terenskem obisku v Murski Soboti in Fikšincih: poleg ureditve obvoznice kmalu rekonstrukcija več cest v Pomurju

Murska Sobota, 13.11.2017 ob 10:00  

Minister za infrastrukturo, dr. Peter Gašperšič, je bil minuli konec tedna na terenskem obisku v Kidričevem, Murski Soboti in Fikšincih, kjer si je ogledal gradbena dela na cestni infrastrukturi.

 

Zaključna dela južne obvoznice

V Murski Soboti si je minister ogledal zaključna dela na prvi etapi izgradnje južne obvoznice, ki obsegajo traso ceste v dolžini 2.7 km, nadvoz čez železniško progo Pragersko-Hodoš, dve krožišči, priključek s Tomšičevo ter pet deviacij poljskih poti, namestitev prometne opreme in signalizacije, preureditev komunalnih vodov ter aktivno protihrupno zaščito za naselje Bakša. Gradnjo v vrednosti 6,1 milijona evrov sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj v višini 80 odstotkov.

Minister Gašperšič je po ogledu dejal, da dela napredujejo v skladu s časovnico. Ob tem je izpostavil, da je v izdelavi že projektna dokumentacija za drugo etapo, ki vključuje nadaljevanje izgradnje obvoznice od Plese do Čarde. Odkupi zemljišč bodo končani še v tem letu, gradnja pa je predvidena v letu 2020.

Ureditev več cest v Pomurju

Spomnil je, da so tudi v teku postopki za pridobitev zemljišč za ureditev krožišča pri Splošni bolnišnici Murska Sobota, katerega ocenjena vrednost gradbenih del znaša skoraj pol milijona evrov. Priprava razpisa za izvedbo gradbenih del se bo pričela predvidoma v drugi polovici leta 2018. Konec letošnjega leta bo izdelan načrt parcelacije ter pričetek odkupov zemljišč za ureditev odseka rekonstrukcije ceste Murska Sobota-Gederovci, razpis za izvedbo gradbenih del pa bo objavljen predvidoma konec prihodnjega leta. V začetku prihodnjega leta pa bodo zaključene tudi preplastitve vozišča ceste Martjanci-Murska Sobota, leta 2019 pa še Murska Sobota-Lipovci.

Cesta v Fikšincih obnovljena, kmalu ureditev drugih goričkih cest

»Zaradi plazu in vdora cestišča v Fikšincih je bila tu kar nekaj časa popolna zapora. Danes lahko rečem, da sem zadovoljen, ker je cesta obnovljena in na veselje tako slovenskih kot avstrijskih prebivalcev ponovno prevozna. Plaz je saniran od avgusta s sidrano pilotno steno, vrednost del je znašala 295 tisoč evrov. Istočasno je potekala tudi sanacija več kot 800 metrov vozišča proti mejnemu prehodu z Avstrijo v vrednosti 49 tisoč evrov, ki so bila zaključena julija letos,« je dejal minister po ogledu.

Povedal je še, da je konec tega meseca predvideno odpiranje ponudb za izvedbo gradbenih del za preplastitev ceste Rogašovci-Kramarovci, katere ocenjena vrednost znaša 784 tisoč evrov. Predviden rok za dokončanje del je junij prihodnje leto. Prav tako bo konec tega meseca pripravljen osnutek sporazuma o sofinanciranju ureditve ceste Cankova-Kuzma. Ocenjena vrednost gradbenih del na tej cesti znaša skoraj milijon evrov. Gradbena dela vključujejo dograditev pločnika ob regionalni cesti skozi naselja Ropoča, Pertoča in Večeslavci, ureditev ceste, avtobusnih postajališč, zaščito komunalnih vodov ter novogradnjo cestne razsvetljave.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.11.2017 ob 10:29 Naci+ gost

      Bralci, pomagajte! Ve morda kdo,kaj je to - deviacija poljskih poti. Prepričan sem, da tega ne ve niti uredništvo Pomurca, ki nam je posredovalo "informacijo"!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.11.2017 ob 17:30 Gosak gost

      Prav je, Naci+, da opozarjaš na "čudne" oz. nerazumljive besede, kot je tujka deviacija. Tudi meni ni bilo jasno, kaj naj bi pomenilo "deviacija poljskih pot". V Slovenskem pravopisu je zapisano, da se ta izraz uporablja v gradbeništvu in pomeni preložitev. Potemtakem naj bi šlo za preložitev poljskih poti. In kaj pomeni to? Prepričan sem, da v bistvu ne gre za preložitev, ampak za to, da bodo poljske poti "prestavili" drugam, kar pa spet ni čisto res, saj se poti ne da "prijeti" in prestaviti. Torej bodo uredili nove trase za poljske poti. Imam prav?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.11.2017 ob 18:08 Naci+ gost

      HVALA, GOSAK! Tudi sam sem hotel pogledati v slovar, a sem si premislil.Bog plati,ker si se potrudil,zato si dobil prvi "všeček".Sicer pa še vedno ne vemo, kaj,konkretno, lahko pričakujemo od deviacije. Seveda uradnega odgovora ne bomo dobili,ker ga bodo "deviacirali".

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.