https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Bioplinarni Lendava odvzeli okoljevarstveno dovoljenje

14.11.2017 ob 7:00  

Agencija RS za okolje je Občino Lendava obvestila, da je 10.11.2017 izdana odločba za odvzem okoljevarstvenega dovoljenja Bioplinarni Lendava.


Občina pozdravlja to odločitev, za katero se je ves čas zavzemala. Kot pojasnjujejo, takšna odločitev pomeni krepitev zaupanja v pristojne državne institucije in olajšanje za vse, ki so prenašali neprijetne vonjave. Občina bo nadaljevala z aktivnostmi za ugotavljanje morebitnih posledic v okolju ter se še naprej zavzemala za ohranitev zdravega in čistega okolja. Dodajajo, da upajo, da se s tem zaključuje agonija povezana z delovanjem bioplinarne, ki je ogrožala človekovo zdravje in povzročala škodljive vplive na okolje. Zaključujejo, da čisto okolje, aktivni in zeleni turizem ostaja njihova strateška usmeritev.

Predlog za odvzem okoljevarstvenega dovoljenja je na Arso podala inšpektorica konec meseca septembra, ker kršitelj ni uskladil obratovanja s pogoji okoljevarstvenega dovoljenja, kot je zahtevala inšpekcijska odločba.

Po pojasnilu ministrstva za okolje družba Ecos center, ki je upravljala bioplinarno, ni v roku izvršila pravnomočne odločbe, izdane 5. junija, saj je kljub ustni odločbi o prepovedi predelovala odpadke, ki so jih nedovoljeno pripeljali iz Hrvaške.

Proti Ecosu, lastniku bioplinarne, ki je v stečaju, je bilo uvedenih več prekrškovnih postopkov, od 25. aprila letos pa so v bioplinarni opravili 20 inšpekcijskih pregledov.

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.