https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Sprejeta novela zakona o voznikih

16.11.2017 ob 10:25  

Državni zbor je danes s 45 glasovi za in 22 proti sprejel novelo zakona o voznikih, s katero stroške vozniškega izpita, ki jih kandidati za vozniški izpit plačajo na upravnih enotah, namensko dodeljujejo Agenciji za varnost prometa. Na ta način se bodo po zagotovilih vlade agenciji zagotovila potrebna sredstva.

Zakon o voznikih namreč zdaj določa, da Agencija za varnost prometa na podlagi javnega pooblastila zagotavlja opravljanje vozniških izpitov in da stroške vozniškega izpita plača kandidat za voznika na upravni enoti ob prijavi na teoretični in praktični del vozniškega izpita.

 

Foto: digitaltrends.com

Ti prilivi v celoti pripadajo integralnemu proračunu, agencija pa dobi del sredstev iz tega proračuna, ki ne pokrije vseh dejanskih stroškov zagotavljanja opravljanja vozniških izpitov. Zato agencija sedaj del sredstev za ta namen zagotovi iz sredstev, namenjenih izvajanju preventivnih programov.

Ob sredini razpravi o predlogu novele so ji podporo napovedali koalicijski poslanci. Obenem pa je bilo slišati precej pomislekov glede predlaganih rešitev, saj poslance skrbi, kako bo Agencija za varnost prometa porabila na novo dodeljena sredstva. Bojijo se tudi podražitve opravljanja vozniškega izpita. Šole vožnje si bodo namreč lahko kar same določile najnižjo urno postavko.

 

Vir: STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.