https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: V Rakičanu postavili na ogled podobe sivke

Rakičan, 22.11.2017 ob 11:45  

Skupina slikarjev in slikark, ki sicer ustvarjajo v več različnih društvih, se je v poletnih mesecih udeležila slikarske kolonije na polju sivke v Bakovcih. Tam nastala dela so minuli teden razstavili v Domu starejših Rakičan.

 

Udeleženci in udeleženke so poleti ustvarjale ob cvetočem polju sivke v Bakovcih s kuliso nekdanjega mlina v ozadju. Želeli so prikazati njeno lepoto na platnu, vsak posameznik po svoje. Niso pa kot je pojasnila Bertalaničeva dodati vonja, s katerim so se v vročem poletju srečevali in v njem neizmerno uživali. Gre za likovno bogato razstavo slik o sivki, ki je simbol ljubezni, predanosti, pravi balzam za telo in dušo ter prinaša vijolično -  modre sanje.

Vida Kovač je pojasnila, da je bila nad slikarsko kolonijo na njenem polju sivke navdušena in ustvarjalce povabila znova prihodnje leto.

Slikarske kolonije, ki je potekala na polju Vide Kovač v Bakovcih so sodelovali Danila Krpič, Slavica Zver, Nadja Oblak, Marija Zver, Vijola Bertalanič, Ludvik Žižek, Magda Glažar, Miroslava Prelog, Kristina Šiftar, Vanda Novak, Lidija Horvat, Anica Rudolf in Jože Hari. Udeleženci so ustvarjali pod strokovnim vodstvom Toplice Ignjatovič.  

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.