https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Tradicionalna prireditev Drogi sosid dober den privabila številne obiskovalce

22.11.2017 ob 7:05  

Tradicionalna prireditev Drogi sosid dober den, se je letos, v nedeljo 19. novembra, odvijala že šestnajsto leto zapored. Kulturno društvo Kajer iz Bučečovcev je pripravilo bogat kulturni program, prežet s pesmijo in plesom.

Obiskovalce je v nedeljski popoldan popeljala Folkorna skupina Kajer s prvim plesom, »Bučečovskim štajerišem«, kot so ga poimenovali. S spletom »Biserjanski štrjok« se je predstavila Folklorna skupina iz Svetega Jurija ob Ščavnici.

Na svojstven, s humorjen prežetim nastopom, je obiskovalce navdušil Marko Kočar. Pevska skupina Folklorne skupine Kajer se je predstavila s pesmijo Veter podpihne in Je vse veselo. Otroci iz Vučje vasi so na zanimiv način, s skečem prikazali življenje sodobne družine.

Prihod iz vojske je bil splet plesov, ki ga je prikazala Folklorna skupina Kulturnega društva iz Križevcev. Domačinka Matilda Slavič iz Bučečovcev je zapela pesmi Med iskrenimi ljudmi in venček narodnih.

Maskota Kajer je bila od lanske prireditve v rejništvu pri Marku Rusu v Veržeju, ki se je na tokratni prireditvi predstavil z Rdečo kapico na prav poseben, za odrasle prirejen koncept pravljice. Kajer je letos potoval daleč, skoraj na konec dvorane, in obiskovalec, katerega je letos doletela sreča, da ga je ujel, bo naslednje leto pripravil eno izmed točk programa.

Vrhunec prireditve pa je predstavila domača folklorna skupina s plesom, glasbo in zapeto pesmijo iz Rezije.

Moderatorja prireditve Lidija Ropoša in Zvonko Šijanec sta se zahvalila vsem sodelujočim in obiskovalce povabila, naj se udeležijo tudi naslednje prireditve v prihodnjem letu. Vodja folklorne skupine Sašo Ropoša pa je povabil plesalce, ki bi želeli plesati naj se jim pridružijo na vajah, saj se želijo številčno okrepiti.

Pohvalo za uspešno izvedeno prireditev, v katero je bilo vloženega veliko truda, volje in prostega časa, saj je potekala zelo profesionalno,  je članom KD Kajer izrekel tudi  občine Križevci, mag. Branko Belec.

Foto: Občina Križevci

Več fotografij v spodnji galeriji …

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.