https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Za 1300 mladih na voljo usposabljanje na delovnem mestu

22.11.2017 ob 8:30  

Zavod za zaposlovanje je včeraj objavil javno povabilo za usposabljanje približno 1290 brezposelnih mladih na delovnem mestu pri delodajalcih iz vse Slovenije. Mladi do 30. leta si tako izboljšajo zaposlitvene možnosti, delodajalci pa usposobijo kandidate za konkretno delo.

 

Kot so ob tem zapisali na ministrstvu za delo, gre za enega najuspešnejših programov aktivne politike zaposlovanja, saj se je do sedaj v enem letu po zaključku usposabljanja zaposlilo več kot 70 odstotkov udeležencev.

Za obdobje 2017-2018 je na voljo 2,6 milijona evrov, pri čemer 80 odstotkov sofinancira EU iz Evropskega socialnega sklada, 20 odstotkov pa je zagotovljenih iz slovenskega proračuna. Šestdeset odstotkov celotne vrednosti je namenjene za brezposelne s stalnim prebivališčem v vzhodni Sloveniji, 40 odstotkov pa za brezposelne s stalnim prebivališčem v zahodni Sloveniji.

Usposabljanje na delovnem mestu traja dva ali tri mesece. Vanj se lahko vključijo mlajši od 30 let, ki so najmanj tri mesece prijavljeni v evidenci brezposelnih. Trimesečno usposabljanje je namenjeno le mladim iskalcem prve zaposlitve.

Prednost pri vključitvi v program bodo imeli tisti brezposelni, ki v zadnjih dveh letih še niso bili vključeni v noben program, ki so dalj časa prijavljeni med brezposelnimi, prav tako se bo upoštevalo tudi to, ali imajo socialne in zdravstvene ovire in podobno.

Brezposelnim mladim, ki težje najdejo zaposlitev, želijo s tem omogočiti usposabljanje na delovnem mestu z namenom, da pridobijo nova konkretna znanja in izkušnje in si tako izboljšajo zaposlitvene možnosti, saj jih bodo delodajalci spoznali in usposobili za konkretno delo še pred sklenitvijo delovnega razmerja.

Na javno povabilo se lahko prijavijo delodajalci, ki so pravne ali fizične osebe, vpisane v poslovni register Slovenije, in izpolnjujejo še vse druge pogoje za prijavo. Ponudbe za usposabljanje brezposelnih mladih lahko oddajo do razdelitve sredstev oziroma najkasneje do konca novembra prihodnje leto na območno službo zavoda za zaposlovanje, ki je pristojna glede na njihov sedež.

Vir: STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.11.2017 ob 14:06 imre gost

      Tou je samo ta vrženi davkoplačevalski denar, ker delodajalci itak nadmudrijo to pravniško - učiteljsko sposobno 70% vlado. Ostalih 30% vlade so tak - tak, vsaka čast g. ministru K.Erjavcu, ki ima edini dlako na jeziku, še vedno mi odzvanja njegova izjava pred leti: minister za okolje ne more biti strokovnjak za meglo.Ala mu vera, sedaj pa je tudi ustavnega pravnika Cerarja prepričal, da nek zakon za vražjo mater pa mora veljati tudi v tej državi. Azanjat neki.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.11.2017 ob 16:54 mortale gost

      imre @@@ Erjavci vsaka čast ? Za kaj in na čemu hvala ? To da je celo življenje pri državnih jaslih ? Nej glih tvoj Erjavec obečaval 1000 °% ,da bo najmanjša penzija 1000 € in od tega ni ne duha ne sluha .Raj nič ne piši

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.