https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Ob krajevnem prazniku Pušče kanalizacijsko omrežje za celotno naselje

28.11.2017 ob 8:30  

V ponedeljek, 27. novembra 2017, je v večnamenski dvorani na Pušči potekal priložnostni dogodek ob zaključku naložbe v kanalizacijsko omrežje.

Krajevna skupnost Pušča praznuje 15 let

Krajevna skupnost Pušča je v okviru 15. praznika dobila kanalizacijo, na katero se bodo lahko priključili vsi prebivalci. Ob tej slovesnosti so predstavili tudi dosežke krajevne skupnosti v minulih letih.

Predsednika sveta KS Pušča Dejvid Horvat je povedal, da je Pušča postala sodobno romsko naselje, saj so samo v zadnjem času poleg kanalizacije dobili tudi nove garderobe ob nogometnem igrišču.

Romski svetnik Darko Rudaš, ki je bil prvi predsednik KS Pušča, se je zahvalil za odlično sodelovanje z Mestno občino Murska Sobota in povedal, da gre za pomembno pridobitev v Krajevni skupnosti Pušča, ki bo prispevala k dvigu kvalitete življenja v romskem naselju. So naselje, ki se ponaša z nazivom najbolj urejenega romskega naselja na svetu, je povedal Rudaš in dodal, da priložnosti za razvoj vidi na področju turizma, saj Puščo že sedaj obiščejo številni turisti.

Murskosoboški župan dr. Aleksander Jevšek je vodstvu in krajanom čestital ob prazniku in povedal, da so za razvoj Pušče zaslužni vsi nekdanji župani. Izpostavil je tudi nove nogometne slačilnice in gasilsko društvo, ki je edino društvo v Evropi in bo v prihodnjem letu dobilo novo gasilsko vozilo.

Kanalizacijsko omrežje

Pogodbena vrednost del je znašala 165.786 evrov, Republika Slovenija pa je naložbo sofinancirala v višini 152.562 evrov. Murskosoboška občina je tako pridobila sredstva iz razpisa za sofinanciranje projektov osnovne komunalne infrastrukture v romskih naseljih v letu 2016 in 2017. Ob tem je bilo zgrajeno 820 m fekalne kanalizacije tako, da bo sedaj v celotnem naselju Pušča možno priključevanje na kanalizacijo, kjer pa sami priključki posameznih gospodinjstev na kanalizacijski sistem v investicijo niso zajeti. Na kanalizacijo je zaenkrat priključenih skoraj 40 odstotkov hiš na Pušči.

Župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek je ob tej priložnosti s predsednikom Krajevne skupnosti Pušča Dejvidom Horvatom podpisala pogodbo o brezplačni uporabi slačilnic.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.