https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Panvita Pomgrad do nove zmage v gosteh

6.12.2017  

V Murski Soboti so domači odbojkarji Panvite Pomgrada strli odpor neugodnega nasprotnika šele po dobrih dveh urah enakovredne igre, pa čeprav je na začetku kazalo povsem drugače.


Panvita Pomgrad : Hoče 3 : 2

Set 1: 25:15
Set 2: 15:25
Set 3: 25:20
Set 4: 24:26
Set 5: 15:13

Točke za Panvito so dosegli: Grut 19, Rojnik 18, Bogožalec 18, Javornik 7, Banič 6

Točke za Hoče so dosegli: Mantha 16, Radovič 12, Šijanec 12, Franc 9, Cafuta 7 Drvarič 2, Berglez 2, Šikanič 2

Sobočani so namreč brez obolelega prvega trenerja, Dejana Fujsa in poškodovanega kapetana, Gorazda Flisarja odlično odprli tekmo in ekspresno dobili prvi niz v katerem žilavim Hočanom praktično niso pustili dihati in so jim prepustili vsega 15 točk.

A so borbeni varovanci trenerja, Aleša Andloviča že v naslednjem nizu domačinom vrnili z enako mero. Odbojkarji Panvite Pomgrada so se očitno prehitro sprostili, pravega sprejema servisa ni bilo, za povrh pa je bilo vse preveč začetniških napak, ki so omogočile nasprotniku kopico lahkih točk pa čeprav so Hočani šele iskali pravi način igre proti razigranim Sobočanom. Pri Hočah je namreč tekmo začel nekdanji murskosoboški organizator igre, Urban Drvarič, ki pa ga je v uvodnem nizu hitro zamenjal Aljoša Šikanič. A tudi slednji ni dolgo zdržal na parketu, saj je Andlovič vrnil v igro Drvariča že v drugem nizu, ki ga je z neubranljivim servisom zatem za izenačenje v nizih na 1:1 zaključil gostujoči bloker Timotej Franc.

V tretjem nizu je nato Drvarič ostal na igrišču do konca tekme, nervozna tekma pa se je nadaljevala. Sobočani so sestavili svoje vrste, Hočani pa so se jim v tretjem nizu uspeli približati na točko razlike samo pri 11:10, sicer pa je bila Panvita Pomgrad vseskozi v prednosti. Tretji niz je z zapravljenim začetnim udarcem podobno kot prvega zaključil Miha Cafuta, ki je žogo tokrat poslal v mrežo. 

Po vodstvu Panvite Pomgrad z 2:1 pa je zatem sledil najbolj razburljiv in izenačen niz, ki so ga na koncu vseeno dobili gostje. Sobočani so v omenjenem nizu kar tekmovali kdo bo naredil več lastnih napak, Hoče pa so praktično vseskozi vodile, največ za štiri točke in nazadnje pri izidu 13:17. A se Panvita Pomgrad ponovno ni dala. Na servis Gregorja Javornika so domačini izenačili na 21.točki, gostujoči blok pa je zatem poskrbel za izenačenje na 2:2 v nizih, ko so Hočani s trojnim blokom zaustavili domačega korektorja Aljošo Bogožalca za zadnjo točko v četrtem nizu in odločilni peti niz.

In ravno blok je nato odločil tekmo. Tokrat v domačo korist, saj so odbojkarji Panvite Pomgrad z dvema blokoma odprli zadnji niz kar se je pozneje izkazalo za ključno. V izenačeni in razburljivi končnici je namreč Panvita Pomgrad držala prednost dveh točk vse do izida 8:6, nakar so gostje uspeli izid izenačiti in celo povesti za točko (8:9), nato pa ni šlo več. Odbojkarji Hoč so se nato v negotovi končnici odločilnega niza Sobočanom še enkrat približali na vsega točko zaostanka pri 14:13, po time-outu domače klopi pa je tekmo naivno zaključil gostujoči sprejemalec, Miha Šijanec. Slednji je namreč zapravil začetni udarec in žogo poslal v mrežo za težko prigarano domačo zmago s 3:2 in nepopisno veselje v domačem taboru, kjer je v vlogi trenerja Panvite Pomgrad tokrat do minimalne zmage popeljal Fujsov pomočnik, Sašo Topovšek, povsem solidno pa je namesto Flisarja vlogo srednjega blokerja odigral tudi Jaka Banič.

Foto: Pomurje deset

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.