https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Pomurec Marino Kegl postal športnik leta med invalidi

07.12.2017 ob 12:30  

Včeraj je Zveza za šport invalidov Slovenije - paraolimpijski komite v Ljubljani pripravila podelitev nagrad za športnika leta med invalidi. Naziv Invalid športnik leta 2017 je prejel gluhonemi tenisač, Marino Kegl.   

"Presenečen sem, da sem dobil to priznanje. Na olimpijske igre pa nimam najlepšega spomina, saj sem bil v finalu oškodovan", je dejal Marino Kegl ob podelitvi.

Laskavo nagrado si je prislužil z nastopom na letošnji olimpijadi gluhih v turškem Samsunu, kjer je v posamični konkurenci končal na četrtem mestu.

Marinotovi karieri se podrejajo vsi v njegovi družini in njegov oče ter trener Darko Kegl je ob podelitvi povedal, da bodo vztrajali na začrtani poti kljub razočaranju v Turčiji. Poleg nastopa v Samsunu ima Kegl, dvakratni mladinski evropski prvak, v svoji karieri že več kot 30 turnirskih zmag.

Foto: FB Marino Kegl - Deaf Tennis player

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.