https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ROKOMET

Pomurje igralo neodločeno

13.12.2017  

Rokometaši Pomurja so izredno izenečenem krogu, kjer so se kar 3 tekme od štirih odigranih tekem končalo z neodločenim izidom, izvleklo točko na gostovanju v Gorišnici pri tamkajšnji ekipi Moškanjci Gorišnica z rezultatom 26:26 (14:14).


RK Moškanjci-Gorišnica : RK Pomurje  26 : 26 (14 : 14)

RK Pomurje: Kozelj Mitja 9 (2/4 iz 7m), Gregorec Gregor 7, Hedl Jure 4, Kozelj Vasja 3, Jankovič Marko 2, Raj Primož 1, Belec Boštjan, Pintarič Aleš, Kreslin Simon, Černela Domen, Hedl Jernej, Šavel Matej, Kocan Dorian, Hameršak Aljaž in Štumpf Marko.

RK Moškanjci-Gorišnica: Ozmec Žan 7, Šandor Nejc 5, Arnuš Tadej 5, Bedrač Nino 4, Geč Blaž 4, Vesenjak Gašper 1, Ranfl Filip, Horvat Domen, Forštnarič Tilen, Mendaš Uroš, Geč Nejc, Zorli Luka, Toplak Nikola, Korez Sašo, Bedrač Blaž in Bratuša Ervin.

7 metrovke: RK Moškanjci-Gorišnica 4/7, RK Pomurje 2/4

Izključitve: RK Moškanjci-Gorišnica 10 minut, RK Pomurje 8 minut

Po izenačenem začetku v prvih 4. minutah so domači med 5. in 13. minuto naredili delni izid 5:0 in povedli z 7:3. v 20. minuti so domači povedli že za +5 (11:6), ko je sledil niz 0:6 za goste iz Murske Sobote in rokometaši Pomurja so v 26. minuti povedli z 11:12. Do konca tekme ste se ekipi izmenjevali v vodstvu in rezultat polčasa je bil poravnan na 14. V prvem polčasu je zelo dobro igral Mitja Kozelj, ki je dosegel polovico vseh zadetkov Pomurja.

V drugem polčasu je tekme do 37. minute še bila izenačena (16:16), ko so gostje v 39. minuti povedli z 16:20. Kot, da jih je vodstvo uspavalo so med 41. in 53. minuto zgrešili kar nekaj t.i. zicerjev in dovolili gostom, ne samo, da so jih v 48. minuti ujeli, ampak v 53. minuti povedli z 23:21. Do konca tekme so domači držali prednost zadetka ali dva. Sledil je razburljiv zaključek. V 58. minuti je najprej Gregorec znižal na 26:25. Nato sta sledili dve zapravljeni 7metrovki, po ena na vsaki strani, ter 7. zadetek Gregorca (6 v drugem polčasu) za izenačenje na 26. V zadnjem napadu Gorišnice se je izkazala obramba Pomurja (kljub minuti odmora domače ekipe), ki niso dovolili izdelanega strela na gol. Belec je slab strel 12. sekund pred koncem tekme obranil in v protinapadu Hedl Ju. na žalost gostov ni zadel. Kljub očitnemu prekršku sta sodnika klonila pod pritiskom domače dvorane in njuni piščalki sta ob zadnjem strelu ostali nemi. Rezultat je ostal 26:26.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Pomurje se je kljub oddani točki celo povzpelo na 2. mesto prvenstvene lestvice, saj so zasledovalci (Alples Železniki) prav tako igrali neodločeno, tekma Ajdovščine in Metlika pa je bila preložena.

V zadnjem krogu jesenskega dela rokometaši Pomurja igrajo 16. 12. 2017 ob 18. uri v domači dvorani proti ekipi RK Kronos.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.