https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V MIKKovi galeriji Odprto obrobje odprli razstavo stripov

Murska Sobota, 12.12.2017 ob 7:30  

V petek, 8. decembra 2017, je v MIKKovi galeriji Odprto obrobje potekalo odprtje razstave stripov, ki so nastali v sklopu projekta MIKK(s)TRIP. K sodelovanju so preko natečaja povabili pomurske osnovne in srednje šole, prijavili pa so se lahko tudi kreativni posamezniki. Razstava bo na ogled do konca decembra 2017.


Na razstavi  so postavili na ogled stripovska dela 42. učencev in dijakov pomurskih osnovnih in srednjih šol, katerih dela predstavljajo domišljijske zgodbe ustvarjene skozi umetnost stripa. Vsa dela bodo zbrana in objavljena tudi v digitalni publikaciji na MIKKovi spletni strani.

V MIKKu so se za izvedbo Festivala stripovske umetnosti, MIKK(s)TRIP, odločili primarno zaradi tega, ker je dejansko Murska Sobota z rojstnim krajem slovenskega stripovskega umetnika Mikija Mustra, že postavljena na zemljevid stripa. MIKK kot edina tovrstna organizacija v regiji, ima v svoji registraciji dejavnosti vse atribute da izvede omenjeni festival in s tem mladim omogoči da svoja stripovska dela postavi na ogled.

Festival MIKK(s)TRIP želijo v bodoče še nadaljevati in nadgrajevati, tako da bodo projekt nadaljevali tudi v prihajajočem letu 2018. Projekt MIKKstrip je sofinanciran s strani Mestne občine Murska Sobota.

Po otvoritvi razstave, je v klubskem prostoru v sklopu 1. festivala stripovske umetnosti,  potekala odrska uprizoritev zgodbe Rose Luxemburg, striporoman RDEČA ROSA.

Na oder postavljena zgodba o življenju Rose Luxemburg, ene največjih ikon politične levice, borke za pravice žensk ter revolucionarke, ki je pomembno zaznamovala svoj čas, njena filozofska misel pa odzvanja še danes, skoraj sto let po njeni smrti.

Risoroman so za odrsko izvedbo priredili Špela Frlic in Anja Golob. S pomočjo pripovedi, animacije in glasbe v živo pa so jo na oder postavili pripovedovalka Špela Frlic, glasbenik Drago Ivanuša in animator Jure Lavrin.

Foto: FB MIKK klub

Več fotografij v spodnji galeriji…

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.