https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

Panvita Pomgrad obstala v četrtfinalu

Murska Sobota, 14.12.2017  

Po porazu na prvi tekmi so bili soboški odbojkarji blizu izenačenju in zlatemu nizu, vendar se na koncu ni izšlo. Na včerajšnji povratni četrtfinalni tekmi pokala Slovenije v Murski Soboti so odbojkarji Panvite Pomgrada po vodstvu z 2:1 v nizih, je odločilen četrti niz pripadel Triglavu, ki se je na koncu veselil zmage in napredovanja na finalni turnir pokala Slovenije.

Panvita Pomgrad  : Triglav Kranj  2:3
Niz 1: 28 : 30
Niz 2: 25 : 22
Niz 3: 25 : 20
Niz 4: 23 : 25
Niz 5: 9 : 15

Točke za Panvito Pomgrad so dosegli: Grut 27, Bogožalec 23, Javornik 14, Banič 8, Rojnik 5, Kasnik 5, Pečnik 1 in Felkar 1.

Točke za Triglav Kranj so dosegli: Mali 17, Rezar 15, Bošnjak 14, Kos 12, Jenko 8, Tučen 3, Kök 3 in Beravs 2.

Začetek tekme je bil dokaj izenačen, pobudo in rahlo prednost so imeli gostje, ki so domačega trenerja ob vodstvu Triglava s 14:10 prisilili, da je prvič vzel odmor. Gostov to ni zmedlo, do same končnice so zadržali vodstvo s štirimi točkami, nato pa so domačini vendarle uspeli znižati in izenačiti na 24:24, kar je pomenilo, da se bo niz končal na razliko. Panvita Pomgrad je po točki Gruta uspela povesti z 28:27, vendar so nato po napakah zapravili preobrat in Triglav je povedel.

V drugem nizu smo videli drugačen obraz domačih odbojkarjev, ki so hitro povedli s 5:1. Gostje so se nato uspeli približati na 10:9, vendar je ob drugem tehničnem odmoru razlika znova znašala štiri točke v domačo korist. Po odmoru so Kranjčani pritisnili in izenačili na 18:18, vendar so domačini uspeli zadržati njihove napade in s točkami Bogožalca in Javornika izenačili na 1:1 v nizih.

Tretji niz nam je se sprva ponudil izenačeno igro in borbo za vsako točko, otipljivo prednost pa so si odbojkarji Panvite Pomgrada priigrali ob drugem tehničnem odmoru, ko so povedli za tri. V zadnjem delu niza so gostje poskušali na vse pretege obrniti rezultat v njihovo korist, vendar so odbojkarji Panvite Pomgrad zanesljivo niz pripeljali do konca in povedli z 2:1.

To je prineslo odločilen četrti niz, ki so ga domačini morali dobili, da bi si zagotovili zlati niz. Po dveh dobljenih nizih so lahko samozavestno odšli na igrišče, vendar so hitro doživeli hladen tuš, kajti Triglav je povedel s 3:0. Domačinom so nato zaigrali bolje, po dvojnem bloku so izenačili na 7:7. Izenačena igra se je nadaljevala in pri izidu 17:17 se je napovedovala napeta končica. Po uspešnih napadih Gruta in Baniča je semafor kazal 20:18 v domačo korist. Gostje so reagirali s polminutnim odmorom, kar se jim je obrestovalo, saj so povedli z 22:21. Nalet Triglava je moral prekiniti domači trener Topovšek, vendar odmor ni zalegel, saj domačinom ni uspel preobrat. Gostje so po točki Rezarja dobili četrti niz in se že veselili napredovanja na finalni turnir pokala Slovenije. Peti niz je bil le se formalnost, oba trenerja sta na teren poslala rezervne igralce. Končne zmage so se veselili gostje iz Kranja, ki so dobili zadnji niz s 15:9.

Foto: Luka Jerebic

Več fotografij v spodnji galeriji …       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.12.2017 ob 12:53 Gost gost

      Lekar Fujs fali.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.12.2017 ob 22:06 gost

      hahahahahaha

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.12.2017 ob 13:44 gost

      Ide Fujs, ide tudi Poalnič. Vsaj take so " preverjene " informacije. Baje je Polaniči dovolj tretjih mest. Glede na vložek, je vse premalo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.