https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Vladni predstavniki obiskali Občini Razkrižje in Lendava

15.12.2017 ob 7:05  

V torek, 12. decembra, so vladni predstavniki obiskali prebivalce z območja Občine Lendava in Občine Razkrižje.  

Vladni predstavniki so prebivalcem ob meji pojasnili, kako lahko izvršujejo pravice, ki so jim določene v zakonodajnem paketu za implementacijo arbitražne razsodbne in kaj pomeni zanje uresničevanje omenjene zakonodaje.

Slovenija je pripravila vso zakonodajo, ki jo lahko sprejme brez sodelovanja republike Hrvaške, je povedala generalna sekretarka Vlade Republike Slovenije mag. Lilijana Kozlovič in dodala, da je s tem izpolnila svojo zavezo iz arbitražnega sporazuma.

Foto: 24ur.com

Svari v zvezi z betonarno na Hotizi se rešujejo

Podžupan Občine Lendava Stanislav Gjerkeš je povedal, da imajo kmetovalci možnost do zakupa zemlje na slovenskih stran - to je bila tudi njihova temeljna zahteva. Stvari v zvezi z betonarno na Hotizi pa se tudi rešujejo, saj bo za selitev betonarne potrebno spremeniti prostorske akte in pridobiti novo lokacijsko dovoljenje. Lastnik pa mora znova oceniti vrednost selitve.

Za daljnovod se bo poiskala trasa na slovenski strani meje. Slovenska država pa bo vzdrževala tudi protipoplavne nasipe, ki varujejo ozemlja na slovenski strani. Ponujena pa je možnost selitve nogometnega igrišča na Kapci na slovenski kataster.

Foto: slovenskenovice.si

Prebivalci na Razkrižju nezadovoljni

Po besedah župana Občine Razkrižje Stanka Ivanušiča nekateri ljudje razmišljajo o selitvi v Slovenijo, spet drugi so se sprijaznili s situacijo. Generalna sekretarka Vlade Republike Slovenije mag. Lilijana Kozlovič je povedala, da je vlada storila vse potrebno na podlagi arbitražne razsodbe in pripravila potrebno zakonodajo, da državljanom ohrani čim več pravic, tudi z možnostjo, da si izberejo bivališče v Republiki Sloveniji.

    Komentarji

    1. gost
      15.12.2017 ob 10:04 Naci+ gost

      BETONARNA - Zlata doba betonarne Balažic je minila. Hočem reči, da zdaj ne proizvaja tolikooo kot v zlatii dobi gradbeništva, ko se je na veliko gradilo; zlasti so šli v promet betonski bloki za temelje (ni bilo treba šolatii).Seveda jih tudi zdaj izdelujejo. In še veliko drugega, na primer tlakovce in opeko starinskega videza za ograje. Zdaj je betonarna poslovno organiziraana kot d.o.o. Menim, da ima betonarna mmožnost obstoja, posebej, če bodo dejavnost preselili na drugo lokacijo, ki ni nujno na Hotizi. Stroški selitve? O višini ne bi smeli odločati na pamet, ampak je treba pridobiti nevtralno (o)ceno. In ne kaže "prehitevati", saj bi bilo še vedno najlepše, ko bi poslovenili zemljišče, kjer betonarna deluje že nekaj desetletij. Pa še to: betonara se v medijih velikokrat pojavlja, nismo pa še videli direktorja, ki se brani kamere. Morda pa bi koga, ki zadevo pozna in je zgovoren, pooblastil za nastop v medijih.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.12.2017 ob 10:58 febo gost

      Samo odijo in sestankujejo nič drüjgo .

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.12.2017 ob 13:47 gost

      V Muro z njimi saj za drugo tak niso. To zdaj imate NOVE OBRAZE NASTAVLJECI.

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.12.2017 ob 14:03 Marmur gost

      Vidi se, da si "politično bolan", ker s tvoje desne strani vidiš samo vse slabo, kar dela oblast, čeprav so tudi pozitivni premiki in nam gre na bolje. Seveda pa je možno najti tudi slabe strani vladanja "novih obrazov".

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.12.2017 ob 17:19 đakomi gost

      Marmur, boš ti videl čez dve leti, komu gre na bolje!!!!!!. Takrat se oglasi, ve pa edne za državljane resne reforme nemrejo sprejeti v zadnjih 15-ih letih.Mogoče delaš v javnem sektorju ali pri kaki rodbini in popolnoma narobe vidiš situacijo.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.12.2017 ob 19:56 Marmur gost

      A ti znaš prerokovati, da vidiš, kako bo čez dve leti? Situacija ne bo odvisna samo od potez slovenske vlade (leve ali desne ali sredinske), ampak od splošnega stanja po svetu. Mi smo samo majhna pika. Ali si z mnenjem, češ, "to zdaj imate nove obraze, nastavljeci" (kaj sploh pomeni nastavljeci?) hotel povedati, da bi morali biti na oblasti Janša in njemu podobni?

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.