https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

V Monoštru pripravili Porabski božični bazar

27.12.2017 ob 0:00  

Konec meseca decembra je Zveza Slovencev na Madžarskem že drugo leto zapored pripravila Porabski božični bazar.


Zveza, katere poslanstvo je med drugim tudi skrb za ohranjanje slovenskega jezika in kulture med Slovenci v Porabju, tekom leta izvaja številne aktivnosti in prireditve. Tako so se letos že drugo leto zapored odločili tudi ob božiču povezati tamkajživeče generacije Slovencev ter ogranizirali Porabski Božični bazar.

Na bazarju so svoje mesto našli rokodelci in obrtniki, ki so se obiskovalcem lahko predstavili s svojimi izdelki. Stojince so bile polne izdelkov iz koruznega ličja, vezenih in medenih izdelkov ter nakita.

Za obiskovalce so pripravili dve delavnici, in sicer delavnico okraševanja medenjakov ter izdelovanja izdelkov iz slame. Otroci so tako v spremstvu staršev ali starih staršev izdelovali okraske, ki so jih nato lahko odnesli domov ter z njimi okrasili božična drevesa ali svoje domove.

V hlevčku, postavljenem ob Slovenskem kulturnem in informativnem centru v Monoštru so ob pesmi in jaslicah pričarali pristno božično vzdušje v slovenskem jeziku. Zapeli so člani Mešanega pevskega zbora Avgust pavel, ki so bili preoblečeni v pastirčke in svete tri kralje, s slovensko domljubno pesmijo pa so jih razveselili člani kvinteta Aeternum.

Vir: www.zveza.hu

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.