https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Slovenska vojska vabi v svoje vrste nove kandidatke in kandidate

09.01.2018 ob 11:20  

Slovenska vojska zaposluje nove kandidatke in kandidate. V tem letu potrebuje 630 novih pripadnic in pripadnikov stalne sestave, v pogodbeno rezervno sestavo pa se lahko letos vključi okrog 500 novih pripadnikov, so sporočili z ministrstva za obrambo.

V stalni sestavi Slovenske vojske se lahko zaposlijo kandidati, stari med 18 in 27 let, pogodbe o služenju v rezervni sestavi pa lahko sklenejo kandidati, stari do 45 oz. 55 let. Ob podpisu petletne pogodbe o zaposlitvi v stalni sestavi Slovenske vojske bo posameznik prejel denarno nagrado v višini ene povprečne bruto plače v Sloveniji, ob podpisu desetletne pogodbe pa nagrado v višini petih povprečnih bruto plač na zaposlenega.

Tudi letos bo trimesečno prostovoljno služenje vojaškega roka, ki se ga lahko udeležijo kandidati, stari med 18 in 27 let, potekalo v Vipavi, na Bohinjski Beli, v Novem mestu in Murski Soboti. Kandidati lahko s Slovensko vojsko sodelujejo kot poklicni vojaki, s prostovoljnim služenjem, pogodbeno rezervo, štipendiranjem ali v vojaškem taboru. Znotraj urjenja pa se kandidati med drugim naučijo tudi vrednot Slovenske vojske, ki so domoljubje, čast, predanost, lojalnost, pogum in tovarištvo.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Vsi kandidati morajo izpolnjevati določene pogoje, med drugim morajo opraviti test gibalnih sposobnosti in biti torej telesno in duševno sposobni za poklicno opravljanje vojaške službe, na dan zaposlitve ne smejo biti član politične stranke, zanje pa ne sme obstajati varnostni zadržek. Več informacij so zbrali tudi na posebni spletni strani.

Vir: STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.01.2018 ob 13:56 pomurec gost

      SV išče mlade in neumne ! Le kdo pa želi biti v taki vojski?

      10 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.01.2018 ob 14:50 yeap gost

        kdo ?? to vprašanje je sila preprosto,v sloveniji že 25 let vlada tendenca razmišljanja kako se zaposlit kjer boš najmanj delal in čimveč zaslužil.Žal so ta isti pogruntali da niti te službe kjer se nič ne dela niso idealne.

        11 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.01.2018 ob 17:25 uniforma gost

      Ce koga veseli, da bi rad postal vojak, bo pac postal! Sluzba vojaka in policista ni samo v denarju, ampak je to nacin zivljenja! Nosit uniformo je zelo velika odgovornost in pripadnost poklicu, ki ga opravljas.! Sem se lahko pristejemo gasilce, ki tudi morajo biti psihicno in fizicno odlicno pripravljeni, da lahko opravljajo ta tezak poklic!

      15 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.01.2018 ob 9:34 plača gost

        ob 17.25 , ..nehaj s takimi bedarijami o pripadnosti in da ni samo v denarju. Zakaj hodiš delat ? Zaradi plače, da lahko mesečno plačuješ položnice in da lahko preživiš. Z pripadnostjo ti ne moreš plačati položnic. Med policisti so ljudje , kateri so končali tekstilno šolo, gostinsko šolo, kmetijsko šolo, strojno šolo,... Ti ljudje v svojih poklicih niso dobili službe in so šli za Policaje. Če bi imeli v svojih poklicih službe in dobro plačilo, potem bi ostali v Policiji samo tisti, kateri so končali Srednjo Policijsko šolo in ne bi bilo priučenih Policistov. Tako, da s to pripadnostjo in takimi zadevami te naj samo dalje hranijo. Nisem slišal, da bi komu odklopili elektriko zaradi nezmožnosti plačila, on bi jim pa povedal, da je vojak ali policist in mu naj zaradi pripadnosti poklicu tega ne delajo.

        8 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.01.2018 ob 20:56 gost

      Jih ne rabimo svojega kmalu ne bomo imeli ničesar če pride do vojne nas bojo obšli ker s tem gospodarstvom nismo nikomur v interesu slovenija je totalno v razsulo.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.01.2018 ob 14:33 pepek gost

      Ja, uniforma, si verjetno kak lobist SV ali pripadnik. Pripadnost in podobne norosti so stvar preteklosti. Danes se gre v službo za plačilo, ker so že tudi ostali povedali, da ti glede na pripadnost in podobne fore nihče nikjer ne da niti starega kruha.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.01.2018 ob 11:35 gost

      Pripadnost imamo v Državnem zboru, kjer 52 poslancev krši ustavni zakon, se požvižga na pravnomočne odločbe, sedaj pa spet kandidira jo za ta mesta. To je pripadnost, ko dobiš cca. 6000 EUR (KER VSAK POSLANEC JE V NEKIH ČUDEŽNIH TELESIH, KJER IMAJO DEBATNE KROŽKE),niso v stanju sprejeti nobene resne reforme, dobivajo pa evrčke. Sedaj pa si utrjujejo pot nazaj v učiteljske vode, v javni sektor, si zvišajo plačo, da potem lahko preživijo. Ker polovica jih itak več nebo videla hrama sedenja, učili pa bodo mlade državljane, kako se krši Ustava RS. Svetel primer demokracije, ko izvršilna oblast ruši zakonodajno in sodno, ki z njo njo tvorita TEMELJ PRAVNE DRŽAVE!!!!!!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.01.2018 ob 12:40 pomurec gost

      He he 60% vseh vojakov grejo na lepo plačano misijo na Kosovo Kjer v letu zaslužijo kakih 30000 EUR. Nato pa jih boli k... za pripadnost in take bedarije. Brez misij bi z SV pobegnila polovica vojakov, v to bodite prepričani. Zakaj pa mi pošiljamo vojake v Irak,Avganistan pa je čista bedarija in trošenje denarja za neke izmišljene cilje.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.