https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Veter nad naše kraje prinaša puščavski prah

10.01.2018 ob 9:15  

Južni veter k nam nosi puščavski prah.

Na Univerzi v Atenah so izračunali, da bo topel veter iz Afrike prek Sredozemskega morja v naše kraje s seboj prinesel tudi pesek iz Sahare.

Foto: Skiron

Danes bi se lahko ob napovedanem deževju puščavski prah spustil tudi do tal. Saharski pesek bo iznad severnega dela Afrike k nam prinesel južni veter. Prašne oranžne delce bo mogoče opaziti zlasti na belih avtomobilih, ni pa nujno.

Foto: Pixabay

Zanimiv pojav pa je po besedah vremenoslovcev celo koristen, saj je ta prah ob hkratnem dežju tudi neke vrste mineralno gnojilo za zemljo.

Vreme denes

Danes bo sprva povsod oblačno, rahel dež bo zgodaj dopoldne povsod ponehal. Sredi dneva se bo začela oblačnost ponekod trgati. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 9 °C.

Foto: rtvsunce.com

Obeta se nam oblačno vreme z občasnim dežjem

Jutri bo pretežno oblačno, ponekod v osrednjih in vzhodnih krajih bo možna kakšna kaplja dežja. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, na severozahodu do -4, najvišje dnevne od 2 do 6 °C. V petek in soboto bo oblačno. Predvsem v osrednjih in vzhodnih krajih bodo občasno manjše padavine, po nižinah kot rahel dež, poroča Arso.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.01.2018 ob 19:46 imre gost

      Ka nas ne bo zasipalo takšo uzbono ste napravili

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.01.2018 ob 11:25 gost

      Zdaj praj, te že pa prinese vetrič krokodile, ka du nan čuvali hrvašku granicu ob Kolpi!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.