https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Katerim zaposlenim bo pripadalo nadomestilo za brezposelnost?

12.01.2018 ob 8:30  

Z 21. januarjem 2018 bodo začele veljati nekatere določbe novele Zakona o urejanju trga dela.

Kaj prinaša novela Zakona o urejanju trga dela?

Brezposelni se bodo morali že med odpovednim rokom prijaviti v evidenco iskalcev zaposlitve na zavodu za zaposlovanje. Tisti z nizko in srednjo stopnjo izobrazbe pa bodo v primeru zaposlitve kljub temu prejemali 20 odstotkov nadomestila za brezposelnost do izteka roka, v katerem so do njega upravičeni, poroča data.si.

Pravica do spodbude za zaposlovanje bo upravičencu pripadala največ 12 mesecev in ne bo vplivala na pogoje ponovnega uveljavljanja pravice do nadomestila, brezposelni pa se bo moral zaposliti za polni delovni čas.

Foto: delo.si

Komu torej dodatek pripada in komu ne?

Brezposelni, ki nimajo dokončane več kot srednje šole, bodo imeli pravico do "dodatka" v višini 20 odstotkov nadomestila, ostali z višjo izobrazbo pa ne.

"Pri določanju ciljne skupine brezposelnih oseb, ki bodo upravičene do spodbude, katere namen je v doseganju čimprejšnje aktivacije upravičencev do denarnega nadomestila, se je upoštevalo dejstvo, da je past brezposelnosti najvišja ravno pri nižje in srednje izobraženih upravičencih do denarnega nadomestila. Ti upravičenci možnosti za zaposlitev sicer imajo, vendar je omenjeni ukrep dodatna spodbuda za reintegracijo na trg dela ob sočasni zagotovitvi določene stopnje socialne varnosti v obliki denarnega nadomestila," so za Žurnal24 pojasnili na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve.

Višje izobraženim ta spodbuda tako ne bo pripadala in tudi tistim ne, ki so dobivali štipendijo za deficitaren poklic.


    Komentarji

    1. gost
      12.01.2018 ob 9:32 77 gost

      Ne nakladajte in ne zavajajte ljudi,jaz sem že 9 let na zavodu za zaposlovanje kot iskalec dela in do sedaj še nisem dobil enega centa od države ,češ da mi presega en € imam pa od zpiza 200€.Delodajalci se me pa izogibajo kot hudič križa,češ da z tako odločbo zpiza nedobim dela nikjer v tej zavoženi državi.Edino na Marsu,jaz jim pa reče ma ko vas jebe vas delodajalce.

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.01.2018 ob 10:18 tnt gost

      Pa naj te že enkrat upokojijo. Da boš imel mir in minimalno eksistenco.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.01.2018 ob 10:34 ćobi gost

      tou je Slovenija moja dežela....delan pa v Avstriji pri "gdij kapitalistaj" !!? Janša, odrejši nas ži ednouk tejh muk, prosen!

      6 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.01.2018 ob 12:39 gost

      V Sloveniji bi lahko vsi lepo ziveli, ce bi na vodilnih mestih sedeli odgovorni in pravi ljudje!

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.01.2018 ob 14:08 upukojenec gost

      jas isto dobivam od zpiza 200€ nadomestila in sem na zavodu 7 let in nikjer ne dobim dela pa bi rad delal socijalna pomoč je večja ki jo dobivajo romi in vse prejmke in niso nikoli delali saj živijo od davkoplačevalskega denarja in njim država vse plača od elektrike do vode do kosil v šoli in malic mi ki smo pa delali pa živimo z 200€ od zpiza in romi (cigani ) bolše živijo

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.01.2018 ob 16:11 stric iz ozadja gost

      MENI SE NE DOPADE DANASI CIGANI KI IMAJO KOMAJ 6 RAZREDOV DOBIJO BOLSO SOCIJALNO PODPORO KOT MI IN ZMERAJ JAMREJO DA TO NI RES JAZ OSEBNO POZNAM VELIKO PRIMEROV DA JE TO RES MED CIGANI IN NASIMI LJUDMI KI HODIJO DELAT ZA BOGI 600 EUR NA MESEC ALI MANJ DA cigani bolse zivijo in vedno BODO KER DRZIJO SKUPAJ KAJ PA MI ????

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.01.2018 ob 16:22 matic gost

      banda socijalna banda borza banda spiz

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      12.01.2018 ob 19:28 gost

      Zakaj za pizdo materino bi pa orali ostati brez dela????????????????????????????????????????

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      12.01.2018 ob 19:32 juda iškarjot gost

      Ne razmin naslova: zaposlenim pa bo pripadalo nadomestilo za brezposelnost! Naj nekdo razloži!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      12.01.2018 ob 19:41 laik gost

      Zdaj lahko vidite, kdo nam kroji usodi v DRUGI ŠVICI? Poslanci in premijer, ki kršijo Ustavo RS, nekdo jo je spisal, poslanci so sprejeli zakone, SEDAJ PA SERJEJO na svoje delo: Tretja veja oblasti (sodstvo) pa tudi s svojimi odločbami - zakonskimi ne uspeva pred izvršilno in zakonodajno vejo. In takih 52 poslancev pomaga premierju, da se ne upa soočiti z ustavnimi sodniki, nam navadnim smrtnikom pa bo dajal navodila PRAVNE DRŽAVE, s katerim predvolilnim geslom je tudi bil izvoljen. Sramota, zaradi takih je Slovenija tam kjer je, poslušajte in glejte tuje medije, kaj si mislijo o nas. Mi bi oziroma ONI - VSEMOGOČNI bi pa pametovali celi regiji. Od Hrvaške zahtevajo spoštovanja odločitev sodišč, SAMI PA SE NA ODLOČITEVE SODIŠČ POSERJEJO. To je pravna država, svetovni fenomen!!!!!!!!!!!!!!!!

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      12.01.2018 ob 19:50 gost

      Druga, desna stran ali desno krilo države pa si izposoja denar od doktorja davčnih utaj!!!!!! In tudi take naj volimo. Po videnem v 25 letih vodenja bi 20 resnih pijancev boljše vodilo to drugo Švico. Sedaj se bližajo spet prečudovite volitve, ali volimo stare stranke, ki vidimo kaj očnejo, ali nove, KATERIM KOMANDIRA OZADJE, STRICI IZ OZADJA, ki se nikakor ne morejo znebiti teh posranih evrov, pa jim še vedno penzionerska leta dopuščajo, da nategujejo državljane.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      15.01.2018 ob 7:30 kapnik gost

      Ko imaš enkrat papir z zpiz-a si odjebal kariero za službo¨! Bog nedaj, da si sposoben dela za 4ure - od tega bejžmo je invalid

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      16.01.2018 ob 17:34 đouži gost

      Brezposelni pa se bo moral zaposliti za polni delovni čas. Bla bla bla. Enostavno je to rečti državnim pajavkam oziroma birokratom, ki ne vedo, kako je v realnem sektorju. Pomeni, da moraš prisilit šefa, da te zaposli. Raje najemajo študente, ker nimajo potem z njimi nobenih obveznosti, Koliko ur oddela toliko mu plača in ga nič drugo ne zanima. Delodajalci bi itak vsi najraje imeli delavce, kot stroje v najem. Za delodajalce delavec ni človek ampak delovna sila in strošek.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.