https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

FURS obljublja dodatne olajšave

18.01.2018 ob 6:05  

V primeru, da boste vlogo za olajšave za vzdrževane družinske člane oddali preko spleta, finančna uprava (FURS) obljublja dodatne olajšave.

 

Po podatkih finančne uprave je vlogo za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske pretekla leta prek sistema eDavki oddala manj kot desetina zavezancev in ker to pomeni dodatno delo z vnašanjem papirnatih obrazcev, si želijo finančniki spodbuditi uporabnike k elektronski oddaji vlog. Tako na finančni upravi za nagrado obljubljajo dodaten čas in predčasno izplačilo.

Zaradi dodatnih ugodnosti bo letos portal eDavki glede oddaje vlog za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane odprt tudi v času vnašanja teh podatkov v sistem. To pomeni, da bodo lahko zavezanci oddali vlogo preko eDavkov do 20. februarja in imeli tako za oddajo 15 dni več časa, kot zavezanci, ki bodo vlogo oddali na papirnatem obrazcu. Rok za tiste, ki med letom niso uveljavljali olajšave je 5. februar.

Foto: altitude-re.com

Poleg dodatnega časa bo FURS tistim zavezancem, ki bodo oddali podatke o vzdrževanih družinskih članih preko eDavkov, v primeru priznane posebne olajšave in preplačila dohodnine, nakazal vračilo dohodnine na njihov TRR nekaj dni prej, kot ostalim zavezancem.

Poleg tega želi FURS uporabnike eDavke privabiti z uporabo brez certifikata, torej zgolj z uporabniškim imenom in geslom.

Z oddajo prek eDavkov se lahko potegujete tudi za 10.000 evrov nagrade. Če zavezanec želi sodelovati v nagradni igri, se mu za oddan obrazec preko eDavkov dodeli srečka, s katero se poteguje za nagrado. Po opravljeni registraciji na zaprtem portalu eDavki potrdite pravila nagradne igre. Za srečko eDavki se v posameznem krogu nagradne igre šteje: registracija v sistem eDavki, en istovrsten uspešno vložen elektronski dokument iz seznama dokumentov, objavljenega na portalu eDavki, za katerega ni predpisana obvezna oddaja preko portala eDavki, en vpogled v informativni izračun dohodnine (obrazec Doh-IID), en vpogled v eKartico zavezanca in en vpogled v informativni izračun obresti, poroča žurnal24.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.