https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ROKOMET

Slovenski rokometaši napredovali v drugi del EP

18.1.2018  

Slovenska rokometna reprezentanca je s prepričljivo zmago nad Črno goro 28:19 sinoči, potrdila uvrstitev v drugi del EP (Evropskega prvenstva) v rokometu. Tekma je odločala o tem, kdo iz skupine C gre v drugi del tekmovanja. Po težkih dnevih na prvenstvu zaradi spornih sodniških odločitev, se tako slovenski reprezentanti niso predali, pokazali so svojo kakovost in značaj ter tako napredujejo v drugi del EP v Varaždin.


V prvem polčasu slovenski napad ni stekel po pričakovanjih, obramba pa je bila premalo odločna. Na drugi strani je črnogorska obramba povzročala nemalo težav našim rokometašem.

Drugi polčas je prinesel preobrat v igri ter posledično v rezultatu. Na osnovi bolj agresivne obrambe, izboljšanega napada ter tudi hitrih protinapadov, je slovenskim igralcem uspelo obrniti tekmo v svoj prid. Črnogorci pa so imeli vse več težav v obrambi, krati pa so v napadu vse težje prišli do zaključnega strela. Ko so Slovenci prišli do oprijemljive prednosti, je igra stekla, s hitrimi protinapadi ter atraktivnimi akcijami pa so prišli na svoj račun tudi številni slovenski navijači.

 Foto: Rokometna zveza Slovenije

Tekma se je začela lomiti po delnem izidu 4:0, ko so si naši reprezentanti ustvarili prednost petih golov 21:16, Slovenci pa so zatem prednost samo še povečevali. Slovenska obramba je vse bolj izčrpavala nasprotne igralce, tako da so porabili vse več moči ter sledil je padec koncentracije. Najboljši strelec tekme s šestimi goli je bil Gašper Marguč, med drugimi pa sta se izkazala tudi odličen vratar Urban Lesjak ter neustavljivi Blaž Blagotinšek v napadu.

Po neodločeni in sodniško sporni tekmi z Nemčijo, ki je bila ena boljših na tem prvenstvu, je slovenskim igralcem uspelo dvigniti moralo v reprezentanci. Do izraza je prišla tako posamična kakovost igralcev, kot tudi kolektivna moč reprezentance. Slovenski rokometaši so dokazali privrženost in veliko željo ostati na prvenstvu ter z veliko častjo igrati za slovensko reprezentanco.

Reprezentanca se seli v Varaždin

Velika borbenost, kakovost igralcev, predvsem pa kolektivna moč in značaj reprezentance so tako najlepše povabilo na nadaljnje tekme slovenskih rokometašev. V tretji skupini EP bodo reprezentance izredno tesno razporejene med sabo, vsaka tekma pa bo dala pomemben odgovor o tem, kdo gre v polfinale EP. Reprezentanca sedaj odhaja z osvojeno točko v drugi del EP v nam bližnji Varaždin s samozavestjo in optimizmom, kjer se bodo pomerili v atraktivni skupini s Španijo, Nemčijo, Dansko, Češko in Makedonijo.

Foto: MMC RTV

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.01.2018 ob 13:41 rukomet gost

      vsi v Varaždin!!!!!!!!!!!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.