https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Panvita Pomgrad klonila proti Salonitu

22.1.2018  

Odbojkarji Salonita Anhovo so na tekmi 12. kroga 1. DOL za moške v Kanalu premagali ekipo Panvita Pomgrad z rezultatom 3:1 (-19, 20, 14, 15).

Salonit Anhovo : Panvita Pomgrad 3 : 1


Postava in dosežene točke Panvita Pomgrad: Bogožalec 18, Grut 12, Flisar 6, Kasnik 6, Javornik 5, Rojnik 4, Ratkai S. 1, Pečnik 1, Banič, Felkar, Bedrač, Hrastovec (L) in Ratkai J. (L).

Postava in dosežene točke Salonit Anhovo: Drobnič 19, Ilić 12, Tomić 10, Basaneže 9, Čabarkapa 8, Jereb 4, Vrtovec 3, Karnel, Česnik, Kovačič, Gadnik, Šarić (L).

Domači odbojkarji so tekmo začeli v isti postavi, ki je prejšnjo sredo v Kamniku premagala Calcit Volley. Začetek prvega niza je minil v izenačeni igri na obeh straneh mreže. Kanalci so po napaki Rojnika na začetnem udarcu vodili ob prvem tehničnem odmoru z minimalno prednostjo. Obe ekipi sta veliko napadalnih akcij zaključevali z napadi preko sredine mreže. Odbojkarji Panvite Pomgrad so se pri rezultatu 12:14 prvič odlepili za 2 točki po asu Bogožalca. Gostujoči odbojkar Grut je bil najbolj zaslužen, da so gostje ob drugem tehničnem odmoru vodili za 2 točki. Po asu Kasnika je pri rezultatu 15:19 domači trener Urnaut izkoristil drugi polminutni odmor. Odbojkarji Panvite Pomgrada so odlično igrali v bloku in si priigrali visoko prednost, ki so jo obdržali do konca niza.

 

Tudi v začetku drugega niza sta bili ekipi izenačeni do prvega tehničnega odmora, ko so po asu Kasnika odbojkarji Panvite Pomgrada vodili 7:8. Z blokom domačega kapetana Čabarkape so Kanalci ulovili Panvito Pomgrad pri rezultatu 11:11 ter v nadaljevanju z blokom Jereba še en krat na 14:14. Tokrat so domači odbojkarji ob drugem tehničnem odmoru vodili z minimalno prednostjo 16:15.  V nadaljevanju je po asu Tomiča nad Rojnikom in rezultati 20:19 gostujoči trener Topovšek izkoristil prvi polminutni odmor. V končnici drugega niza je domačim odbojkarjem Vrtovec z blokom priigral prvo zaključno žogo, ki jo je nato izkoristil Drobnič.

Tokrat so domači odbojkarji bolje začeli tretji niz in na krilih Čabarkape ob prvem tehničnem odmoru vodili 8:6. Prekmurci so domače ulovili na 10 točki. V nadaljevanju niza je Drobnič poskrbel za ponovno vodstvo Salonita 12:10. Z blokom Čabarkape so domači povedli 14:10, ko je gostujoči trener Topovšek izkoristil še drugi polminutni odmor. Z asom Drobniča so Kanalci pobegnili na 18:11. Pri vodstvu domačih 20:12 je pri gostih na mesto blokerja Javornika vstopil Banič. Jereb je z asom priigral Kanalcem prvo zaključno žogo, ki jo je takoj zatem izkoristil mladi Vrtovec.

Foto: Arhiv Pomurec.com

V začetku četrtega niza so Kanalci nadaljevali z dobro igro ob mreži. Pri rezultatu 6:4 za domače je pri Panviti Pomgrad v igro na mesto organizatorja igre Kasnika vstopil mladi Ratkai. Z asom Javornika so odbojkarji Panvite Pomgrada izenačili na 6:6. Z požrtvovalno igro v obrambi je Panvita Pomgrad ponovno izenačila na 10 točki. Pri rezultatu 14:12 se je pri Panviti Pomgrad v igro na mesto Ratkaia vrnil Kasnik. Ob drugem tehničnem odmoru so po zaslugi dobre igre Tomiča Kanalci vodili 16:13. Z lepim blokom Iliča so domači povedli 18:13, ko je v igro pri Panviti Pomgrad na mesto Javornika vstopil Banič. Domači odbojkarji so zrelo odigrali končnico niza in zasluženo slavili na derbiju 12. kroga.  Z omenjeno zmago so se Kanalci zavihteli na 2. mesto v 1. DOL. Odbojkarji Salonit Anhovo, OK Maribor, Panvita Pomgrad in Calcit Volley imajo vsi po 23. točk.

Panvita Pomgrad v soboto, 27.01. ob 19. uri igra na domačen terenu proti Triglavu.



    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.