https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ROKOMET

Slovenski rokometaši nadigrali Špance

23.1.2018  

Na evropskem prvenstvu v rokometu na Hrvaškem so slovenski rokometaši v Varaždinu senzacionalno premagali Špance. Teoretične možnosti za polfinale tako še ostajajo.

Slovenija - Španija 31:26 (13:12)

Naši rokometaši so za ohranitev teoretičnih možnostih za polfinale nujno potrebovali zmago, kar jim je na koncu tudi uspelo. Slovenski igralci so tekmo dobro začeli ter povedli z rezultatom 5:2. Ob začetku tekme se je izkazal vratar Urh Kastelic z nekaj odličnimi obrambami, kar so igralci prenesli v učinkovit napad. Po nekaj slabših slovenskih minutah sredi prvega polčasa, so ob koncu naši reprezentanti spet zaigrali bolje. Borut Mačkovšek je po uspešno izvedeni atraktivni akciji postavil izid polčasa 13:12 za Slovenijo.

Foto: MMC RTV

Sredi drugega polčasa se je slovenska prednost za nekaj časa nekoliko zmanjšala. Ko je slovenski napad zastal, so nas Španci ujeli le na nekaj golov prednosti. A v ključnih trenutkih so slovenski reprezentanti uspeli strniti obrambne vrste, predvsem pa so bili učinkoviti v napadu. Prav tako so se izkazali s hitrimi akcijami iz protinapadov in sledile so slovenske minute. Ob atraktivnih zadetkih Blaža Janca v 37. minuti, si je Slovenija priigrala prednost petih golov (20:15), ki jo je uspela obdržati do konca tekme.

V Varaždinu je naše rokometaše spet pričakalo nekaj tisoč slovenskih navijačev, ki so bili nagrajeni z odlično predstavo ter končno zmago. Za igralca tekme je bil proglašen debitant na evropskih prvenstvih Urh Kastelic, ki se je s številnimi obrambami izkazal v vratih.

Naslednjo tekmo igrajo naši rokometaši s Češko, ki bo v sredo ob 16:00. Slovenci z zmago nad Španijo tako ohranjajo teoretične možnosti za napredovanje v polfinale EP, a o svoji usodi ne odločajo zgolj sami. Po zmagi Slovencev nad Španijo, morajo Čehi danes premagati Makedonce. Na jutrišnjih tekmah morajo naši rokometaši premagati Čehe, Danci morajo ugnati Makedonce, tekma med Nemci in Španci pa se mora končati neodločeno. Bolj realnejši je scenarij za tretje mesto v skupini, kar bi pomenilo boj za peto mesto na prvenstvu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.01.2018 ob 21:10 varašanec gost

      BOLJŠI OD NAS SO SAMO DANCI IN SODNIKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vsaka čast igralcem, trenerju VUJOVIĆU, katerega pa mrzi MAKEDONSKA BANDA, KI VODI KROVNO ROKOMETNO INSTITUCIJO EVROPE, IN MRZI trenerja Vujoviča, ki je iskreno povedal, DA SO TO DEBILI. BRAVO SELEKTOR, BRAVO IGRALCI, NE DAJMO SE POMAKEDONIT IN POŠVABIT, ŠVABE SMO ŽE PREMAGALI 1945 LETA, NE DAJMO SE PONEUMLJAT IN NE DAJMO SI UKRASTI SLOVENSKEGA DOSTOJANSTVA, DOSTOJANSTVA, ki nam ga kradejo Švabe in Balkan!!!!!!! Le sami Slovenci si ohranimo DOSTOJANSTVO!!!!

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.