https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Moravskih Toplicah srečanje Evangeličanske humanitarne organizacije

Moravske Toplice, 02.05.2011 ob 0:07  

Letošnje 44. dobrodelno srečanje Evangeličanske humanitarne organizacije (EHO) – podpornica je prvo nedeljo v maju gostila evangeličanska cerkev v občini Moravske Toplice. Srečanje, ki so se ga udeležili tudi povabljeni gostje iz Nemčije, Srbije in ostalih sosednjih držav, se je začelo ob deseti uri z bogoslužjem in se nadaljevalo z družabnim delom srečanja s kulturnim programom.

EHO – Podpornica nudi pomoč posameznikom oziroma njihovim družinam

EHO – Podpornica je cerkvena dobrodelna organizacija, ki je financirana s pomočjo Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij, prispevkov in darov vernikov, posameznih cerkvenih občin in njihovih ženskih društev, sredstev zbranih ob vsakoletnem shodu EHO – Podpornica ter donacij. Organizacija nudi pomoč posameznikom ali njihovim družinam pri premagovanju  socialnih stisk, poteka vsako leto v drugem kraju v Sloveniji, z namenom, da ob utrjevanju dobrodelnosti in pripadnosti evangeličanski cerkvi zbere prostovoljne prispevke za delovanje in izvajanje programov te humanitarne organizacije. Zbrana sredstva se potem razdelijo na tri enake dele, ki so namenjene za gmajne v Sloveniji, humanitarne projekte EHO Podpornica in za tuje humanitarne programe.

Krovna programa delovanja EHO – Podpornica sta Mobilna diakonija in Pomoč v stiski 

EHO – Podpornica ima dva krovna programa delovanja, in sicer Mobilno diakonijo in Pomoč v stiski. Mobilna diakonija je vsakovrstna oskrba uporabnikov na njihovem domu, ki vsebuje dnevno dostavo toplih obrokov hrane, občasno oskrbo s prehrambnimi artikli, čiščenje njihovih domov, pomoč in nega bolnih, pomoč pri higieni uporabnikov, urejanje materialno-pravnih zadev, pomoč pri ogrevanju in dostavi kurjave, prevozi invalidnih oseb ...

Vsebina programa Pomoč v stiski, ki je namenjen mladim in njihovim družinam, je sestavljena iz dveh delov, neposredne materialne oziroma finančne pomoči, ter posvetovalne pomoči in vzpodbujanje javnosti za prostovoljno delo. Pri tem programu gre za družine, ki se zaradi nizkih osebnih prejemkov, brezposelnosti, izostanka državne socialne pomoči, zasvojenosti in odvisnosti znajdejo na robu preživetja. Uporabnik in družina se tako lažje čim prej vključi nazaj v kakovosten način življenja.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.