https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti podelili priznanja naj prostovoljcem minulega leta

Murska Sobota, 30.01.2018 ob 6:25  

Murskosoboški župan dr. Aleksander Jevšek je včeraj v Gledališču Park podelil priznanja tistim, ki so si v preteklem letu še posebej prizadevali na področju prostovoljstva.


Mestna občina Murska Sobota se ponaša z nazivom Prostovoljstvu prijazno mesto, ki ga nosi od leta 2014. Slovenska filantropija in Slovenska mreža prostovoljskih organizacij s tem nazivom izpostavljata tiste občine, ki prepoznavajo pomen prostovoljskega dela občanov, cenijo njihovo delo, podpirajo prostovoljske organizacije in namenjajo del občinskih sredstev za razvoj prostovoljstva v svoji občini. Poleg tega pa s posebno prireditvijo nagradijo tiste posameznike, društva in organizacije, ki so bili najbolj predani prostovoljnemu delu v minulem letu.

»Naj prostovoljec 2017 v Mestni občini Murska Sobota« je postal dolgoletni poveljnik Gasilske zveze Mestne občine Murska Sobota Franc Olaj, ki je velik del svojega življenja posvetil organiziranju in izvajanju pomoči ogroženim in prizadetim ob različnih nesrečah, ki je temeljilo na prostovoljstvu.

Priznanje za »Naj prostovoljno društvo 2017 v Mestni občini Murska Sobota« je prejelo Društvo za zaščito živali Pomurja, ki si prizadeva za ozaveščanje o pravilnem ravnanju z živalmi in v katerem je od ustanovitve leta 2006 delovalo preko 100 aktivnih prostovoljcev.

V kategoriji »Naj prostovoljna organizacija« je komisija izbrala Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota, ki letos obeležuje 70. obletnico delovanja in je kot najstarejša invalidska organizacija v Pomurju stalno sledilo tudi viziji prostovoljnega dela za svoje člane in se uspešno vključevalo v ožje in širše lokalno okolje.

V kategoriji »Naj prostovoljni dogodek« je komisija izbrala dobrodelno prireditev »Podarimo srečo«, tradicionalno decembrsko prireditev Osnovne šole IV, katere namen je odpravljanje predsodkov in širjenje vrednost, v okviru prireditve pa vsako leto zbirajo tudi donacijska sredstva za nakup pripomočkov za potrebe šole s prilagojenim programom.

Svoje izkušnje s prostovoljstvom je z zbranimi delil Marko Lenarčič, naj prostovoljec Mestne občine Murska Sobota v letu 2012. V kulturnem programu prireditve so sodelovali učenci in učenke Osnovne šole III Murska Sobota pod mentorstvom Tjaše Šimonka.  

Več fotografij v spodnji fotogaleriji …   

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.