https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

1000 štipendij namenjenih deficitarnim poklicem

30.01.2018 ob 13:40  

Javni Štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad je danes na svoji spletni strani objavil razpis za pridobitev štipendij za deficitarne poklice za šolsko leto 2018/2019. Dijaki bodo lahko svojo vlogo oddali od 15. junija do 20. septembra.

Štipendije so namenjene tistim dijakom, ki se izobražujejo za poklice, ki jih na trgu dela primanjkuje. Seznam izobraževalnih programov vključuje 21 deficitarnih poklicev:  kamnosek, mehatronik operater, izdelovalec kovinskih konstrukcij, inštalater, oblikovalec kovin orodjar, elektrikar, avtokaroserist, pek, slaščičar, mesar, tapetnik, mizar, zidar, tesar, klepar-krovec, izvajalec suhomontažne gradnje, slikopleskar-črkoslikar, pečar, gozdar, dimnikar in steklar. 
Poleg tega pa so tudi za madžarsko narodno skupnost  razpisani 3 programi, in sicer:  mehatronik operater/operaterka, strojni tehnik/tehtnica ter kemijski tehnik/ tehtnica.

Foto: data.si

Kot navaja Javni Štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad, bodo podelili 1000 štipendij, višina štipendije je 100 evrov, skupna vrednost sredstev pa znaša največ 3.6 milijona evrov. Vlogo za pridobitev štipendije lahko vložijo dijaki,  ki so prvič vpisani v 1. letnik enega od izobraževalnih programov, izpolnjevati pa morajo tudi druge razpisne pogoje.

V primeru, da bo prejetih vlog več kot je na voljo sredstev, bo javni sklad vloge razvrščal na podlagi višje povprečne ocene v zaključnem razredu osnovne šole in višje povprečne ocene izbirnih predmetov v zaključne razredu osnovne šole.

Več o razpisu si lahko preberete tukaj

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.