https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Kulturi so se poklonili tudi v Bakovcih

Bakovci, 09.02.2018 ob 19:15  

V telovadnici Osnovne šole Bakovci je v sredo, 7. februarja 2018, potekala proslava ob slovenskem kulturnem prazniku. Na proslavi so sodelovali učenci OŠ Bakovci in POŠ Dokležovje od prvega do devetega razreda. Ob recitiranju, deklamiranju in glasbi, so se nastopajoči sprehodili skozi Prešernov čas. Kulturni program so popestrili učenci OPZ in MPZ OŠ Bakovci.


Slovenci smo včeraj praznovali kulturni praznik, ki obeležuje spomin na smrt velikega slovenskega pesnika Franceta Prešerna. Tudi na Osnovni šoli Bakovci so se na proslavi spomnili na Prešerna in druge pomembne kulturne ustvarjalce. Proslava se je začela s slovensko himno - Zdravljico, ki jo je zapel Mladinski pevski zbor OŠ Bakovci. Sledil je slavnostni nagovor ravnateljice šole Jožice Lukač.

Otroški pevski zbor se je predstavil s pesmijo Dobro jutro, sonce. Mladinski pevski zbor pa z Ena ptička priletala. V nadaljevanju so udeleženci proslave lahko prisluhnili prvošolcem in deklamaciji Lipica.

Bralna kultura je za ohranjanje in bogatenje jezika nekega naroda izjemno pomembna, zato na Osnovni šoli Bakovci učitelji spodbujajo branje že pri najmlajših. O branju so tako razmišljali tudi učenci 1. in 2. b razreda. Učenci 2. a so se predstavili s pesmijo Zajček že spi. Z deklamacijo se je predstavil tudi Rok. Četrtošolci so se predstavili s pesmijo Marko skače, razmišljali pa so tudi o otroških dneh Fanceta Prešerna.

Učenci 3. in 4. b razreda so se predstavili s pesmijo o zvezdi. S čudovito melodijo je njihove besede popestrila Nuša Bojnec s flavto. Skozi verze so se predstavili tudi osmošolci. Ema iz 8. razreda je predstavila pesem Grofična in zmaj. Leila iz 6. a pa se je pesniško podala na ples na dvorcu. V dramatizaciji Rdeča kapica so se predstavili učenci od 1. do 4. razreda. V zaključku proslave je Kiara Katalinič, s svojim nežnim glasom, zapela pesem Ne bodi kot drugi.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.