https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Prekmurec za hlod črnega topola iztržil 5.000 evrov

15.02.2018 ob 11:30  

V Slovenj Gradcu se je včeraj končala 12. licitacija vrednejšega lesa. Največjo vrednost je dosegel hlod gorskega javorja, lastnik bo zanj prejel kar 17.912 evrov. V licitaciji je sodeloval tudi lastnik iz okolice Murske Sobote in za svoj hlod iztržil 5.000 evrov.

Na eni izmed največjih licitacij vrednejšega lesa v Evropi je najvišjo ceno dosegel gorski javor, kar 17.912 evrov. Tudi sicer so največ iztržili lastniki gorskega javorja, pa tudi macesna in hrasta.  Visoko ceno pa je dosegel črni topol, katerega lastnik prihaja iz Murske Sobote. Rekordno velik hlod je prodal za 5000 evrov.

Foto: Wikipedia.org (Slika je simbolna)

Letošnja licitacija je bila sicer rekordna v vseh pogledih, tako po količini, kubičnih metrih in doseženi ceni kot tudi po številu lastnikov. Sodelovalo jih je namreč kar 447. Tudi kupcev je bilo največ doslej, največ seveda iz Slovenije (17), sedem manj iz Avstrije, nekaj pa jih je bilo tudi iz Nemčije, Italije, Madžarske in Hrvaške.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.