https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ROKOMET

Rokometaši Pomurja utrpeli poraz v gosteh

18.2.2018  

Zdesetkana ekipa Pomurja je v tej sezoni še tretjič izgubila v gosteh. Boljši so bili rokometaši Metlike, ki so zmagali z 36:33 (13:15).

RK Pomurje: Mitja Kozelj 10 (2/2 iz 7m), Marko Štumpf 7, Boštjan Žižek Cvetko 7, Jernej Hedl 4, Vasja Kozelj 3, Domen Černela 1, Dorian Kocan 1, Aleš Pintarič, Matej Šavel, Kevin Vajda-Ornik, Primož Raj, Boštjan Belec, Dorotej Černela

RK Metlika: Gašper Pečarič 8, Žiga Hutar 8, Gašper Dokl 5, Žak Kadunc-Predovič 3, Dino Vinski 3, Sebastjan Kerč 2, Jaka Šikonja 2, Matej Dragovan 2, Marko Krajačič 1, Tomislav Bede-Jakovinac 1, Damijan Radoš, Žiga Krnc, David Mužar, Rok Šikonja, Jan Muc

7metrovke: RK Metlika 6/9 , RK Pomurje 2/2

Izključitve: RK Metlika 12 minut, RK Pomurje 12 minut

Diskvalifikacije: RK Metlika: Žiga Krnc 18 minuta; RK Pomurje: Vasja Kozelj 45. minuta, Jernej Hedl 48. minuta

 

V izredno izenačenem prvem polčasu, kjer je do rezultata 12:12 v 25. minuti bil rezultat 12-krat izenačen. V zadnjih minutah prvega polčasa se je razigral Cvetko, ki je med 23. in 26. minuto dosegel 4 zaporedne zadetke za gostujočo ekipo. V zadnjih 5. minutah so domači zadeli 1-krat , gostje pa 3-krat in odšli na odmor z dvema goloma prednosti (13:15).

V prvih 5. minutah drugega polčasa so gostje iz Murske Sobote še držali prednost, ko so s svojim 18. zadetkov domači ujeli in izenačili. Sledil je delni izid 7:1 za domače, ki so v 41. minuti povedli z 24:19. Med 42. in 52. minuto (31:26) je ponovno sledilo obdobje izenačene igre, saj se je igralo "gol za gol". 3. minute pred koncem so domači povedli z 35:29. Kljub vsemu pa se gostje niso popolnoma predali in 4. zaporedni zadetki Štumpfa so v zadnji minuti privedli do rezultata 35:33. Vendar so z zadnjim zadetkom na tekmi gostje zapečatili usodo rokometašev Pomurja. Končni rezultat 36:33.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Ekipa Pomurja, ki je nastopila brez Gregoreca, Sevra, Hameršaka, Jeriča in poškodovanih Jankoviča in Jureta Hedla, se tokrat ni mogla kosati z mlado ekipo Metlike. Poleg tega sta bila zaradi grobega prekrška izključena do konca tekme šŠe Vasja Kozelj (45.) in Jernej Hedl (48. minuta). Dodatno težavo je povzročala tudi žoga, saj so ta teden rokometaši Pomurja dobili obvestilo, da se dvorani v Metliki ne sme uporabljati rokometna smola. Kljub opozorilu so jo na začetku tekme domači igralci uporabljali.

Rokometaši Pomurja ostajajo na 4. mestu prvenstvene lestvice. Delno jim gre na roko tudi domači poraz tretje uvrščene ekipe Alplesa, ki je točko pred Pomurjem. Ajdovščina, ki na drugem mestu in ima 2. točki prednosti, bo tekmo 14. kroga odigrala šele 27.2.2018 v Radencih.

Sledi prost vikend, potem pa 3. 3. 2018 še en zahtevno gostovanje v Cerkljah proti ekipi Cerklje Radovljica, ki je v tem krogu v gosteh premagala ekipo Alples iz Železnikov.
 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.