https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Najboljši picopek v državi je Prekmurec. Kakšna je njegova skrivnost?

22.02.2018 ob 15:30  

Na najboljšo slovensko pico vam ne bo potrebno iti daleč, na drug konec Slovenije. Najboljšo slovensko pico po mnenju štiričlanske komisije namreč peče Prekmurec iz Kovačevcev, Martin Žökš.

Pred kratkim je v Ljubljani na sejmih okusov GASTexpo, sekcija picopekov Društva kuharjev in slaščičarjev, pripravila 6. mednarodno prvenstvo Slovenije, kjer so se pomerili v peki najboljše pice. Prijavili so se lahko kuharji in picopeki, tekmovali pa so lahko kot posamezniki ali kot predstavniki svoje picerije oz. lokala.

Štiričlanska komisija je odločila, da naziv naj picopeka prejme Martin Žökš, lastnik picerije pri Cimeštru, iz Kovačevcev. Vsi tekmovalci so morali za tekmovanje pripraviti dve pici. Ena od pic je morala biti Margharita, drugo, pa so lahko spekli po lastnem izboru. Komisija je poleg okusa pice, ocenjevala tudi pripravo, izvedbo, peko, čas, okus ter tudi samo predstavitev pice.

Foto: obcina-grad.si

Zmagovalna kombinacija?

Zmagovalec se je najbolj izkazal in zablestel s svojo drvarsko pico. Posebnost pice se skriva v pripravi testa. Testu je namreč dodal »mleti bučni sir«. Našel je pravo kemijo med moko in dodatki, malo je tudi improviziral in nastala je najboljša pica v Sloveniji.

Z zmago si je tudi zagotovil pot v Neapelj, kjer se bodo aprila pomerili najboljši picopeki iz vsega sveta.

 

    Komentarji

    1. gost
      22.02.2018 ob 16:39 Naci+ gost

      VEM, KAJ JE BUČINO OLJE, NE VEM PA, kAJ JE ZMLETI BUČNI SIR. -- SO TO "POTAČI" - OSTANEK PRI STISKANJU, KI JIH POKLDAMO KRVAM IN SVINJAM?

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.02.2018 ob 18:23 hrklušhrkleš gost

      Tak je Naci tij si mešter to je murski val!!

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.02.2018 ob 19:45 krizaa gost

      Pa ka je tau za oslov ocenjevalo ka je lejko tej bak naj picopek??Če je pa njegova pica najbaukša te pa resno nevem pa človek sploj nevej pošteno pico napravte pa nanjau sklaste in pol naj picopek srat me stisne ob takše novice :)

      9 21 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.