https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Največja pocenitev pogonskih goriv v zadnjih mesecih

Murska Sobota, 27.02.2018 ob 9:30  

Opolnoči sta se pocenila neosvinčeni 95-oktanski bencin in dizel.  

Neosvinčeni 95-oktanski bencin se je pocenil za 2,8 centa na 1,272 evra na liter, cena dizla pa se je pocenila za 2,1 centa na 1,219 evra na liter.

Takšna pocenitev je najmočnejša v zadnjih mesecih, zanjo pa so zaslužni predvsem tržni trendi, kajti cene goriv so na mediteranskih borzah v zadnjih 14 dneh, od prejšnjega modelskega izračuna, padle na najnižjo raven v letu 2018. 

Foto: drivespark.com

Cene goriv po državi so regulirane. Naftni trgovci pa cene 100-oktanskega bencina in kurilnega olja ter dizelskega goriva in 95-oktanskega bencina ob avtocestah in hitrih cestah določajo sami. 

    Komentarji

    1. gost
      27.02.2018 ob 10:35 gost

      Oj kakšna strašna pocenitev,cena dizla zoj 1.219,v Avstrije pa cejlo zimo nej bijla cena vekša kok 1.120.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.