https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

FOTO: Poraz Panvite v prvem krogu modre skupine

4.3.2018  

Slabi dve uri igre v Murski Soboti so tokrat potrebovali izkušenejši Kamničani, da so ugnali Sobočane in se jim tako v uvodni tekmi končnice državnega prvenstva v modri skupini oddolžili za zadnji ligaški poraz.


Panvita Pomgrad vs. Calcit Volleyball  1 : 3
( 16:25 / 25:21  /  21:25  /  20:25) 

Točke za Panvito Pomgrad so dosegli:
Grut 18, Bogožalec 16, Rojnik 10, Flisar 8, Javornik  7

Točke za Calcit Volleyball so dosegli:
Štembergar 18, Pereira 17, Novljan 12, Okroglič 11, Lakner 6, Vidmar 3, Kvas 1, Ratek 1, Gil 1

Calcit Volley je v uvodnem nizu začel odločno in predvsem po zaslugi odličnega začetnega udarca povsem zasenčil tekmeca. Po uvodnih 0:6 domačih odbojkarjev, ki so nastopili brez prvega libera Klemna Hrastovca, ni bilo za prepoznati in tudi po menjavi organizatorja igre Jure Kasnik – Saša Ratkai ni bilo nič drugače. Domačinom je manjkal pravi sprejem servisa, pa tudi sicer pričakovane igre ni bilo. Kamničani, ki so v Murski Soboti tudi tokrat nastopili brez blokerja Štalekarja, ki je ostal na klopi so tako prepričljivo dobili uvodni niz na 16. točki.

V drugem nizu je sledilo podobno nadaljevanje kot na začetku. Panvita Pomgrad brez sprejema in prave organizacije napada niso uspeli parirati razigranemu tekmecu in Kamničani so hitro povedli za pet točk razlike (8:13). Nato pa so se začele vrstiti gostujoče lastne napake in po uspešnem napadu domačega sprejemalca, Andreja Gruta je Panvita Pomgrad tekmeca ujela na 16. točki. Da je potrebno popraviti kamniški sprejem je hitro uvidel tudi gostujoči trener, Gašper Ribič, ki je Okrogliča zamenjal s Kotnikom in izid je bil nazadnje izenačen na 20. točki. Odbojkarji Panvite Pomgrada so vmes sestavili še blok in se pri 22:19 odlepili na tri točke prednosti, ki pa je nato do konca niza niso več spustili iz rok. Zadnjo točko za izenačenje na 1:1 v drugem nizu je z neubranljivim servisom prispeval domači kapetan, Gorazd Flisar.

Sobočani so sicer začeli navdahnjeni z igro iz drugega niza in povedli s 6:3, a so Kamničani hitro popravili sprejem servisa. Nekdanji organizator igre Panvite Pomgrad, Tine Kvas, ki je pri Calcitu začel tretji niz namesto Gila pa je zatem prevesil tehnico znova na gostujočo stran. Po številnih napakah na obeh straneh namreč igra domačinom nikakor ni stekla. Pravega napada ni bilo niti po vnovični zamenjali organizatorja igre, Kamničani pa so tudi po zaslugi daljše klopi in racionalnih menjav Gašperja Ribiča prikazali ravnovrstnejšo in učinkovitejšo igro ter dobili tretji niz s štirimi točkami razlike.

Po vodstvu Calcita z 2:1 v nizih je nato Kvas ostal na igrišču in skušal optimalno organizirati gostujočo igro, Panviti Pomgrad pa so znova pokazali zobe. V zadnjem, četrtem nizu so povedli s 13:8 kar pa očitno ni bilo dovolj, da bi si priigrali odločilni peti niz. Ribič je namesto Okrogliča tokrat na parket poslal še četrtega sprejemalca in Vidmar se mu je oddolžil na najboljši možni način. Panvita Pomgrad je po lastnih neumnostih ostali brez pravega napada. Po izenačenju na 15. točki je bil izid zatem nazadnje izenačen pri 19:19, nato pa je z natančno odmerjenimi začetnimi udarci  poskrbel za odločilno razliko bloker Jure Lakner in Kamničane pripeljal do zaključne žoge (19:24). Zadnjo točko na tekmi za zmago Calcita s 3:1 v Murski Soboti je tako prispeval rezervist Primož Vidmar, ki je zaključil tekmo v kamniško korist potem, ko je Panvita Pomgrad za presenečenje tokrat pokazali premalo. Zmanjkalo je predvsem konstantne igre, s slabšim sprejemom servisa pa je izpuhtela tudi hitrejša igra.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.03.2018 ob 14:01 gost

      Igralci Panvite so morali priznati poraz,dobra stvar na tekmi je bilo komentiranje novega voditelja !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.