https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Buren začetek seje Sveta zavoda Galerije-Muzeja Lendava

Lendava, 06.03.2018 ob 6:00  

V ponedeljek, 5. marca, ob 16. 00, je v prostorih lendavskega gradu potekala 13. redna seja Sveta zavoda Galerije-Muzej Lendava.


Že na samem začetku seje se je zapletlo, saj vsi člani Sveta, zaradi domnevno neopravljenega obveznega usposabljanja, naj sploh ne bi smeli biti prisotni na seji. 6. člen Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o uresničevanju javnega interesa za kulturo namreč določa, da se mora »član sveta v šestih mesecih od nastopa mandata udeležiti programa usposabljanja, katerega vsebino, obseg in način izvedbe določi minister. Člana sveta, ki se programa usposabljanja s tem členom ne udeleži, se razreši oz. odpokliče«. Po burnem začetku in nekaj minutni prekinitvi, se je seja vendarle lahko nadaljevala.

Na seji so, poleg ugotovitve sklepčnosti in potrditve dnevnega reda, pregledali realizirane sklepe prejšnjih sej in potrdili zapisnik in sklepe 10. redne seje, ter 11. in 12. dopisne. Obravnavali so tudi letno poročilo zavoda za leto 2017, ki so ga s šestimi glasovi ZA in enem PROTI, potrdili in sprejeli.

Čeprav se je na začetku seje zdelo, kot da se bodo člani Sveta težko sporazumeli, pa so proti koncu nadaljevali bolj složno. Tako so med drugimi soglasno potrdili predlog cenika javnih kulturnih dobrin za leto 2018, predlog spremembe odpiralnega časa v letu 2018, soglasje k avtorskim pogodbam in študentskemu delu za leto 2018, ter soglasje k razporeditvi presežka prihodkov nad odhodki.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.03.2018 ob 8:04 Groza gost

      Pa to je grozno!! V minuti prekinitve so se člani sveta zmenili, da bodo zasedali kljub temu, da ne bi smeli. Sram jih je lahko! So sklepi zakoniti? Balažekova žena, verjetno prisotna kot računovodkinja, pa je vse veselo gledala. Enako je v vrtcu, kjer je član sveta staršev, ali zavoda, ne vem točno, partner sestrične Balažekove hčerke in odloča o novem ravnatelju. Prosim? Higienski minimum? In nikomu nič?

      29 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.03.2018 ob 10:15 Balažekova žena gost

      Kaj pa išče županova žena na seji občinskega javnega zavoda? A ona dela pri Vediju, ki ga je pred nekaj leti "predala" sorodniku? Ali pa ima neko čudno pogodbo z Vedijem? A v Lendavi res nihče ne upa vprašati ničesar glede županovih družinskih članov? Naj potem novinarji raziščejo, kako so Balažekovi družinski člani povezani z občinskimi javnimi zavodi. Čas je da slovenska javnost zve za škandalozno lendavsko hobotnico.

      28 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.03.2018 ob 10:33 zakoni, zakoni... gost

      Očitno se lendavski župan požvižga na zakone. Članom sveta javnih zavodov na področju kulture na območju R Slovenije zakon predpisuje usposabljanje. Če tega niso opravili, jih morajo župani odpoklicati. Zakaj tak zakon? Zato ker niso usposobljeni, da bi sprejemali odločitve na področju kulture.

      20 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.03.2018 ob 12:45 Ur gost

      Na seji sveta zavoda je sedel tudi gospod, ki se je posral (dobesedno) na slovensko zastavo!!!

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.03.2018 ob 13:25 JUJ gost

      Od mojega bratranca partnerka pa pozna nekoga, ki pozna nekoga, čigar sestrična je v zvezi z ženo bratranca v drugem kolenu od našega predsednika vlade. Jaz bi po tem takem moral biti edino še na zavodu za zaposlovanje, da se kje ne bi zgodilo, da bi se omenjalo kako mi je Cerar uredil službo.

      1 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.03.2018 ob 17:31 nepotizem gost

        Ti si očitno tudi iz Balažekovega klana ali iz kakega drugega? Lendavska dejstva: 1. Svojega zeta je nastavil za direkorja stolpa, ta je dal odpoved, ko je zagustilo zaradi kriminalistične preiskave na občini in na stolpu. 2. Svojo hčerko pravkar imenuje za ravnateljico lendavskih vrtcev, čez nekaj tednov boš lahko bral o tem v Slovenskih Novicah. 3. Žena je bila dolgoletna direktorica družbe Vedi, ki še danes opravlja računovodske stroitve za mnoge javne zavode v občini. Družbo je nato predala nekomu iz rodbine, ona pa kot kaže pogodbeno tam dela (ali kako?, bi morala sama razložiti). Očitno je na seji sveta lendavskega muzeja županova žena predstavljala družbo. Na radiu je bilo celo povedano, da za to sploh ni imela poblastila. Ja lepa, zaokrožena družinska zgodba...

        16 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.03.2018 ob 19:48 tonček gost

      Res ste Ledavčani nori....PA KAJ VAM TA BALAŽEK DELAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA'JOJ SE OPRAVIČUJEM::ON NI NIKOLI NIČ KRIV SAJ DRUGE POŠILJA V DREK....TO HOBOTNICO IN NJENE LOVKE....RITOLIZNIKE JE TREBA ODSTRANIT ,DA SE BO ŽIVELO LEPO IN POŠTENO...

      19 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.