https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Za prekmurske študente na Primorskem odslej na voljo cenejši prevoz

05.05.2011 ob 23:35  

Klub prekmurskih študentov (KPŠ) v sodelovanju z Avtobusnim prometom Murska Sobota uvaja hiter in ugoden avtobusni prevoz študentov, ki študirajo na obali. Prevoz bo potekal ob nedeljah na relaciji Murska Sobota‒Koper‒Izola‒Portorož s povratkom ob petkih.

Prva vožnja bo v petek, 13. maja na relaciji Portorož‒Izola‒Koper‒Ljubljana‒Murska Sobota. "Ker vse več študentov iz Prekmurja študira na obali, smo se v Klubu prekmurskih študentov odločili, da tudi za njih organiziramo hiter in ugoden avtobusni prevoz, s katerim jim bomo bistveno olajšali pot do študijskega mesta in nazaj. Tako bo v mesecu maju začel Unibus voziti tudi do Kopra, Izole in Portoroža! Dodatne informacije so študentom (in dijakom) na voljo na spletni strani www.kps.si in na telefonski številki 041 995 732 (Mihaela) ali na mihaela@kps.si," pravijo v KPŠ.

Nekateri se lahko peljejo tudi zastonj

Višina subvencije je odvisna od socialnega položaja študenta. Tako se nekateri peljejo zastonj, povprečno pa plačajo enkrat manj, kot stane vlak s popustno kartico. 

Vsi študenti (in dijaki), ki želijo koristiti Unibusove vožnje do obale, si morajo urediti oz. pridobiti BUS KLUB KARTICO na blagajni Avtobusnega prometa v Murski Soboti. Za to potrebujejo izpolnjen in s strani faksa overjen obrazec, ki ga najdejo na www.kps.si ali na www.apms.si. Izdelava elektronske kartice stane 5 evrov.

Bus klub kartico si lahko zainteresirani vozači pridobijo tudi tako, da tekom tedna do 13. maja posredujejo izpolnjeno vlogo za subvencioniranje skupaj s 5,00 eur po vozniku na piranskem avtobusu, da se jim izdelajo kartice. Nato bo voznik v petek, 13. maja imel novo izdelane vozovnice s sabo na Primorsko in jih bodo tam lahko dvignili ob vstopu na avtobus. Zraven vloge in denarja na papirju pripišite še relacijo, na kateri se boste vozili, npr. Murska Sobota‒Portorož.

Piranski vozači si morajo kartico posodobiti

Če kdo ne bo mogel dvigniti vozovnice v petek, 13. maja, naj pripiše tudi telefonsko številko, da se dogovori kako drugače. Vsi tisti vozači, ki se že vozijo s piransko linijo, jim ta bus klub kartica za vožnjo z Unibusom do obale ne velja in si jo morajo dati posodobiti. Cenik vožnje je posredovan s strani Avtobusnega prometa Murska Sobota, cene pa se gibljejo od 0-13,62 eur, kar je najvišja možna cena, ki jo plača študent/dijak za posamezno vožnjo. 

Razpored voženj

NEDELJA:

• 18.00 ‒ odhod iz Murske Sobote (glavna avtobusna postaja), • 22.11 ‒ prihod v Koper • 22.23 ‒ prihod v Izolo • 22.35 ‒ prihod v Portorož

Bus bo po prihodu v univerzitetna mesta odlagal na glavni avtobusni postaji.

PETEK:

• 14.00 – odhod iz glavne avtobusne postaje v Portorožu, • 14.12 – odhod iz glavne avtobusne postaje v Izoli, • 14.24 – odhod iz glavne avtobusne postaje v Kopru, • 16.00 – odhod iz glavne avtobusne postaje v Ljubljani

Študenti (in dijaki), ki se želijo voziti z Unibusom do obale, si morajo sedež na avtobusu zagotoviti s spletno rezervacije sedeža za posamezno vožnjo. Vsi, ki bodo postali novi vozači, se morajo najprej registrirati na spletni strani www.kps.si, s čimer si omogočijo dostop do rezervacij in si potem pred vsako želeno vožnjo rezervirajo sedež.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.