https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Predstavili so se učitelji Glasbene šole Gornja Radgona

Radenci, 08.03.2018 ob 10:00  

Včeraj, 7. marca, ob 18. uri so se v kongresni dvorani hotela Radin predstavili učitelji Glasbene šole Gornja Radgona. Na predvečer dneva žena so torej počastili praznik vseh žena.

Glasbena šola Gornja Radgona je javno vzgojno-izobraževalni zavod, ki zajema šolski okoliš občin Apače, Gornja Radgona, Radenci ter Sveti Jurij ob Ščavnici. Vodi jo ravnatelj mag. manag., prof. Tomaž Polak (sicer učitelj trobente).

Nastopajoči so se predstavili z 12 repertoarji. Prireditev je povezoval Andrej Tibaut.

Prvi se je predstavil Urban Kurbos (klarinet) s skladbo Tree Pieces for Solo Clarinet avtorja Igorja Stravinskyga. Drugo nastopajočo točko je predstavljal dvojec, Olga Radolič na harmoniki in Viktor Malec prav tako na harmoniki. Zaigrala sta skladbo Verano Porteno (avtor A. Piazzolla, arr. W. Russ). Pod tretjo točko sta nastopila Marija Đurić (flavta) in Samo Ismajlovič (kitara) s skladbo Amasia avtorja Laurenta Boutrosa. Naslednja točka je bila na klavirju (štiriročno), ki sta jo predstavili Barbara Markoli in Suzana Djokić. Slednji sta zaigrali sonato 1. Preludij (avtor F. Poulenc). Janez Lorber in Suzana Djokić sta se skupaj predstavila s skladbo Rustiques, ki je delo avtorja E. Bozza. Kot šesti po vrsti sta nastopili Klavdija Kovič (kitara) in Barbara Markoli (klavir) s skladbo Milonga (J. Cardoso). Predrag Bjelajac (klavir) in Urban Kurbos (klarinet) sta predstavila Sonato za klarinet in klavir (delo avtorja Paula Hindemitha). Dvojec, saksofonist Rok Volk in pianist Predrag Bjelajac sta s Concerto capriccio na Paganinijevo temo (G. M. Kalinkovič) in prejela dolg aplavz, saj je se mlad saksofonist Rok Volk moral dvakrat zahvaliti pred občinstvom. Deveta točka zapovrstjo je bila zaradi redkega koncertnega inštrumenta (ksilofona) nekaj posebnega. Dvojec, Dmitrij Averjanov na ksilofonu in Samo Ismajlovič na kitari, se je predstavil z Remembering Tano. Navdušenje občinstva se je vse bolj stopnjevalo. Pod pevsko točko se je s čudovito opeto predstavila Nataša Trobentar Majcen ob spremljavi mlade pianistke Suzane Djokić. Enajsta točka je bila zelo živahnega ritma (Z. Lupinc, S kolesom na pot), v kateri so se predstavili Viktor Malec na diatonični harmoniki, Dejan Zorman na bas kitari ter Andrej Tibaut na kitari. Končni vrhunec je predstavljala zadnja točka, v kateri so se predstavili skoraj vsi učitelji glasbene šole Gornja Radgona. Z vsem poznano skladbo Yesterday so lepo zaokrožili celotni koncert. Uživali smo v vsaki sekundi koncerta.

Na koncu so potekale zahvale občini Radenci, hotelu Radin ter vsem nastopajočim, ki so prejeli tudi rumeno vrtnico.

    Fotogalerija