https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

Odbojkarji Panvite Pomgrad premagali ekipo Hoč

8.3.2018  

Včeraj, 7. marca, so odbojkarji Panvite Pomgrad, v 2. krogu modre skupine 1. DOL za moške, v VŠD Hoče s 3:0 (-21, -20, -25) premagali ekipo Hoč in se tako oddolžili za poraz pred desetimi dnevi.

Hoče vs Panvita Pomgrad 0:3

(21:25, 20:25, 25:27)


Hoče: Mantha 21, Radović 11, Franc 7, Drvarič 5, Kšela 4, Berglez 2, Šijanec 1, Cafuta, Repa – libero, Planinšič, Ledinek – libero, Špindler, Lobnik Šikanič, trener:  Iztok Kšela.

Panvita Pomgrad:  Rojnik 13, Flisar 10, Bogožalec 10, Grut 10, Javornik 3, Kasnik 2, Ratkai S. 1, Ratkai J. – libero, Banič, Bedrač, Felkar, Pečnik, trener: Sašo Topovšek.

V Hočah je bil na sporedu dvoboj med ekipama, ki sta se pred desetimi dnevi srečala v zadnjem krogu rednega dela prvenstva. Takrat so do zelo pomembne zmage prišli Hočani, zato je bil pred gledalci zanimiv dvoboj v katerem so gostje  želeli popraviti slabši vtis iz zadnjem medsebojne tekme, domači fantje pa so želeli dokazati, da zmaga ni bila slučajna.

Ekipa Panvite Pomgrad je tekmo pričela brez prvega libera Hrastovca, ki je bil na tribuni, v domači vrsti je trener Kšela imel na razpolago vse igralce. Začetek tekme je minil v zelo izenačeni igri, nobena od ekip si ni priigrala prednosti višje od točke. Na prvi tehnični odmor so odšli s prednostjo igralci Panvite Pomgrad.  Prva prednost dveh točk je uspela ekipi Panvite Pomgrad, ki je po as servisu Flisarja povedla 13:11. Trener domačih Kšela je zahteval svojo prvi polminutni odmor, ki pa ni prinesel preobrata. Odbojkarji Panvite Pomgrada so na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo dveh točk. Hočanom, nikakor ni stekla igra, ob slabšem sprejemu, so se pojavljale še napake v napadu,  tako da je pri rezultatu 16:20 Iztok Kšela izkoristil še svoj drugi polminuti odmor. Domači so po as servisu Drvariča uspeli rezultat znižati na 19:21 vendar so odbojkarji Panvite Pomgrad niz uspešno pripeljali do konca.
 

Drugi niz so bolje pričeli odbojkarji Panvite Pomgrad, ki so z uspešnimi servisi domačim onemogočali uspešne napade, v domači vrsti pa nikakor ni stekel začetni udarec. Do rezultat 7:11 so zgrešili štiri servise. Po uspešnem bloku Flisarja je Panvita Pomgrad povedla s 13:7.  V vrstah Hoč je Radovič s tremi zaporednimi uspešnimi napadi znižal rezultat na 11:14. Na drugi tehnični odmor je Panvita Pomgrad odšla s prednostjo 16:12. V domači vrsti je trener Kšela opravil  dvojno menjavo, v igro sta stopila Šikanič in Šijanec.  Slednji je bil uspešen v bloku, kar je bila prva točka domačih z blokom v tem nizu in približali so se na 16:17. Nalet domačih je ustavil trener Topovšek s svojim prvim polminutnim odmorom. Po napaki v  napadu Hočanov je Panvita Pomgrad vodila že 22:18. Po menjavi in as servisu Manthe so se Hočani približali na 20:22. Panvita Pomgrad je nadaljevala z odlično igro in Hočanom več ni dovolila, da bi dosegli še kakšno točko v tem nizu.

V tretjem nizu so na začetku le prišli na svoj račun tudi domači navijači. Po napaki Panvite Pomgrad v napadu in as servisu Franca so Hočani povedli 6:2. Sledil je še uspešen blok Bergleza in Hočani so prvič na tekmi odšli s prednostjo na tehnični odmor, na semaforju je bilo 8:3. V nadaljevanju se je ekipa Panvite Pomgrad približala na 10:8, nato pa je po uspešnem servisu Drvariča in bloku Franca domača vrsta ponovno povedla za pet točk, 13:8. Trener Panvite Pomgrad Topovšek je zahteval še drugi odmor. Igralci Panvite Pomgrad so v nadaljevanju zaigrali boljše, v domači vrsti pa smo ponovno videli težave z realizacijo v napadu. Na drugi tehnični odmor so s prednostjo točke odšli Hočani. Prvo izenačenje v tem nizu smo videli pri 17 točki, po as servisu Rojnika. Po uspešni menjavi Hočanov je sledila napeta dolga točka z izmenjavo močnih udarcev, na veselje domačih navijačev je pripadla Hočanom, ki so prišli ponovno do prednosti dveh točk. Pri vodstvu domačih 22:21 je trener Kšela zahteval še svoj drugi polminutnu odmor, za napotke igralcem za zaključek niza. Pri rezultatu 23:22 je Mantho na servisu zamenja Lobnik, domači so prišli do treh napadalnih udarcev, a dobro postavljen blok Panvite Pomgrad je bil uspešnejši. Do prve zaključne žoge so prišli igralci Panvite Pomgrad. Hočani so uspeli rešiti prvo in nato tudi drugo zaključno žogo, a pri tretji zaključni žogi se Panvita Pomgrad ni dala in niz, ter tekmo obrnila v svojo prid in se tako zasluženo veselila zmage.

 



    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.