https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ROKOMET

FOTO: Rokometaši Pomurja do pomembne zmage

Murska Sobota, 11.3.2018  

Včeraj, 10. marca, so rokometaši Pomurja, v enem od derbijem 16. kroga po razburljivi končnici zasluženo premagali ekipo Alples iz Železnikov, ki je bila pred tekmo samo točko za Pomurjem. V domači dvorani so zmagali 28:27 (18:13).


RK Pomurje : RD Alples Železniki 28 : 27 (18 : 13)

RK Pomurje: Belec Boštjan 10 obr., Černela Dorotej 6 obr., Gregorec Gregor 8, Hameršak Aljaž 6, Štumpf Marko 5, Kozelj Mitja 4 (1/2 iz 7m), Žižek Cvetko Boštjan 3, Hedl Jernej 1, Kozelj Vasja 1, Pintarič Aleš, Kreslin Simon, Černela Domen, Jerič Matija, Šavel Matej, Vajda-Ornik Kevin, Kocan Dorian

RD Alples Železniki: Gartnar Tomaž 7 obr., Kavčič Anže 2 obr., Korošec Jan 7 (0/1 iz 7m), Štremfelj Jernej 6, Resnik Blaž 5, Rant Luka 2 (1/2 iz 7m) , Stojanovič Nejc 2, Kržišnik Rok 1, Žagar Ožbej 1, Žagar Jošt 1, Šmid Tilen 1, Bergant Lenart 1, Kavčič Dejan, Kutin Kristjan, Arman Tine, Božnar David

Prvi polčas so domači rokometaši odigrali odlično, predvsem v obrambi. Do 21. minute so skoraj na vsak prejeti zadetek odgovorili z dvema zadetkoma v mreži Alplesa. Tako je bilo v 21. minuti že visokih 13:7. Do konca prvega polčasa se je igralo "gol za gol" in domačini so držali prednost 5-6 zadetkov. Končni rezultat prvega polčasa je bil 18:13.

Drugi polčas so začeli dokaj mirno in v prvih minutah drugega polčasa držali prednost. Kljub temu, da so v 38. minuti gostje prišli na nevarnih 20:16. Domači trener Potočnjak je tokrat zamenjal vratarja Beleca z Dorotejem Černelo in zadel v polno. Mladi vratar je zaklenil svoja vrata, saj je med 38. in 42. minuto obranil kar 5 strelov gostov (tudi enega iz 7 m). Na žalost pa odličnim obrambam niso sledili domači igralci, ki prav tako v tem času niso zadeli. V 46. minuti je bil rezultat še +5 (24:19), ko so gostje naredili delni izid 0:4 in 11. minut do konca znižali zaostanek samo na zadetek. 5 minut pred koncem pa so celo izenačili in sledila je nervozna končnica. Ko je pri vodstvu domačih +1 v 57. minuti bil še izključen Hameršak se domačim ni pisalo nič dobrega. Kljub vsemu pa so dve minuti zdržali brez prejetega zadetka. Ko je Gregorec v 59. minuti zadel za 28:26, je ponovno posijalo upanje na zmago domačih. Gostje so hitro zadeli in v zadnjo minuto so domači vstopili z golom prednosti in napadom. Trener Potočnjak je v zadnji minuti vzel še zadnjo minuto odmora. Okrog 10 sekund pred koncem tekme so domači naredili prekršek v napadu in gostje so krenili v protinapad za izenačenje. Na srečo domačih pa so tudi gostje iz Železnikov naredili prekršek v napadu in veselje domačih se je lahko začelo.

Odlično sta tokrat igrala Gregorec (8) in Hameršak (6 - oba sta zadela po 4 zadetke (od skupaj desetih Pomurja) v drugem polčasu). Štumpf je dodal 5 zadetkov. Oba vratarja sta bila še boljša. Če je Belec obranil 10 od 36 strelov (36 % uspešnost), je bil Dorotej Černela še boljši, saj je med 38. in 54. minuto obranil 6 od 15 strelov (40 % uspešnost).

Pomurje se je z zmago proti konkurentu za 3. mesto utrdilo na tretjem mestu (ima 3 točke prednosti). Do drugega mesta jih ločita samo 2 točki, saj imajo proti drugo uvrščeni Ajdovščini boljši medsebojni izid. V upanju na spodrsljaj Ajdovščine bo potrebno zmagati preostalih 5 tekem. Do konca sezone v Mursko Soboto prihajata Sevnica in Moškanjci-Gorišnica, med tem ko v goste odhajajo k Arcont Radgoni, vodilnemu Mokerc-Igu in Kronosu.

Rokometaše Pomurje čaka v 17. krogu prost vikend. V soboto, 24. marca 2018, pa bo odigran pomurski rokometni derbi proti ekipi Arcont Radgona.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: Blaž Weindorfer


    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.