https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Mladi pomurski judoisti osvojili pet prvih mest

Žiri - Leoben, 14.3.2018  

V Žireh je v soboto, 10. marca potekal »2. pokal mesta Žiri v judu«, ki šteje tudi za slovenski pokal v judu za starostne kategorije U12 in U14. Na turnirju se je zbralo 275 tekmovalcev iz Slovenije in Italije. V nedeljo, 11. marca pa je v avstrijskem Leobnu potekal mednarodni turnir v judu za »Pokal mesta Leoben«.

Na tekmovanju so sodelovali tudi tekmovalci judo kluba Klima Center Tratnjek Beltinci in se odlično odrezali. V starostni kategoriji U12 sta Nik Maj Vučko v kategoriji do 29 kg in Gabriel Lipič v kategoriji do 50 kg premagala vse svoje nasprotnike in osvojila prvi mesti. Uspeh na turnirju sta dopolnila še Matic Rumež do 27 kg in Matic Vehab do 29 kg, ki sta osvojila tretji mesti.

V starostni kategoriji U14 sta Leila Mazouzi do 48 kg in Tilen Forjan do 66 kg prav tako premagala vse nasprotnike in osvojila prvi mesti. Uspešen je bil tudi Jan Špilak do 42 kg, ki je osvojil tretje mesto. Nastopili sta tudi Valentina Pozderec do 33 kg in Ajda Šebjanič do 40 kg, ki pa sta osvojili peti mesti.

V avstrijskem Leobnu pa je v nedeljo, 11. marca potekal mednarodni turnir v judu za »Pokal mesta Leoben« za vse starostne kategorije. Na turnirju se je zbralo okoli 300 tekmovalcev iz Avstrije, Madžarske, Ukrajine in Slovenije. Nastopili so tudi štirje tekmovalci judo kluba Klima Center Tratnjek Beltinci in se odlično odrezali.

V starostni kategoriji U14 je Tilen Forjan do 66 kg in 66 kg + premagal vse nasprotnike in osvojil prvo mesto. Judoistka Leila Mazouzi do 48 kg pa je osvojila 2. mesto. V kategoriji U16 je Blaž Zver do 73 kg premagal vse tekmovalce in osvojil 1. mesto, uspeh pa je dopolnila tudi Kaja Baler do 52 kg z osvojenim 3. mestom. Tekmovalkam in tekmovalcem za izvrstne rezultate na mednarodnih turnirjih iskreno čestitamo.

Foto: Judo klub Klima Center Tratnjek Beltinci

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.03.2018 ob 19:16 judoist gost

      Čestitke!Samo tako naprej!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.