https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

Odbojkarji Panvite Pomgrad izgubili proti Salonitu iz Anhovega

Kanal, 19.3.2018  

Na tekmi 3. kroga modre skupine 1. DOL za moške je domača ekipa Salonita iz Anhovega premagala pomursko ekipo Panvite Pomgrad z rezultatom 3:2 (24,-22, -21, 17, 12).

Odbojkarji Panvite Pomgrada so tekmo začeli brez poškodovanega prostega igralca Hrastovca, ki ga je uspešno zamenjal mladi Ratkai. V začetku prvega niza je gostujoči organizator igre Kasnik večino žog v napadu namenjal izkušenima Bogožalcu in Grutu. Prav po njihovi zaslugi so odbojkarji Panvite Pomgrada ob prvem tehničnem odmoru vodili za 3 točke. Domači so po težavah v zaključevanju napadalnih udarcev zaostajali že 5:9, ko je trener Urnaut posegel s prvim polminutnim odmorom. Domači so se po zaslugi Tomiča sicer približali na 9:10, a so v nadaljevanju gostje po zaslugi Bogožalca spet pobegnili na 9:14. Gostje so ob drugem tehničnem odmoru vodili z rezultatom 11:16. S serijo uspešnih začetnih udarcev domačega blokerja Iliča so se Kanalci ponovno približali na 14:17. Po napaki Gruta v napadu so domači odbojkarji izenačili  rezultat na 18:18. Tudi v končnici niza sta bili ekipi praktično izenačeni. Drugo zaključno žogo za goste je izničil Tomić. Prav Tomić je domačim priboril prvo zaključno žogo, ki so jo domači z napako Bogožalca tudi izkoristili ter zmagali z rezultatom 26:24.

Odbojkarji Panvite Pomgrada so takoj na začetku drugega niza povedli z rezultatom 1:4. Z blokom Basanežeta do domači ulovili goste pri rezultatu 7:7. Odbojkarji Panvite Pomgrada so odlično igrali v bloku in so spet povedli z rezultatom 10:13, ko je domači trener Urnaut izkoristil prvi polminutni odmor. Z uspešnim napadom Tomiča so domači odbojkarji izenačili rezultat na 13:13 ter v nadaljevanju še na 15:15. V končnici so gostje po zaslugi Gruta vodili z rezultatom 20:22. Po napaki Bogožalca v napadu je sledilo izenačenje za 22 točki ter drugi polminutni odmor gostujočega trenerja Topovška. Grut je gostom priboril prvo zaključno žogo, ki jo je z uspešnim napadom izkoristil Bogožalec. Domači so ostali na 22. točki.

Do prvega tehničnega odmora v tretjem nizu sta bili ekipi praktično izenačeni. Pri rezultatu 8:10 za goste je domači trener Urnaut poslal v igro na mesto organizatorja Jereba mladega Karnela. V nadaljevanju so se odbojkarji Panvite Pomgrada še bolj razigrali in ob drugem tehničnem odmoru vodili že za velikih 6 točk. Domači so se nevarno približali gostom  in pri rezultatu 13:17 za goste je gostujoči trener Topovšek posegel po drugem polminutnem odmoru. Pri rezultatu 16:20 za Panvit Pomgrad je podobno potezo naredil tudi domači trener Urnaut ter v nadaljevanju vrnil v igro tudi prvega organizatorja igre Jereba. Domači so borbeno odigrali končnico, ampak so prišli le do 21 točke. Odbojkarji Panvite Pomgrada so izkoristili drugo zaključno žogo in zasluženo povedli 1:2 v nizih.

Domači so bolje začeli četrti niz in z dvema blokoma Vrtovca povedli z rezultatom 3:1. Odbojkarji Panvite Pomgrada so v nadaljevanju hitro izenačili na 3:3. S serijo uspešnih začetnih udarcev Bogožalca so gostje ob prvem tehničnem odmoru vodili 6:8. Z napako v napadu Bogožalca so domači izenačili rezultat na 8 točki. Po dveh zaporednih udarcih Bogožalca izven igralnega polja in vodstvu domačih z rezultatom 13:11 so gostje poizkušali s prvim polminutnim odmorom. Odbojkarji iz Murske Sobote so z blokom Javornika izenačili na 14:14. Domači so po zaslugi Čabarkape in Vrtovca povedli 20:15, ko je pri Panviti Pomgrad na mesto organizatorja Kasnika vstopil mladi Ratkai. Kanalci so zbrano odigrali končnico in v četrtem nizu pustili gostom le 17 točk.

V začetku petega niza so Kanalci z lastnimi napakami dopustili vodstvo Panviti Pomgrad z rezultatom 1:3. Po zaslugi Čabarkape so domači ulovili goste na 4. točki. Ekipi sta zamenjali igralni površini po bloku Jereba z vodstvom Kanalcev z rezultatom 8:6. Po bloku Javornika nad Tomičem in vodstvu domačih odbojkarjev z rezultatom 10:9 je trener Urnaut poizkušal zaustaviti nalet Panvite Pomgrad s polminutnim odmorom. Domači kapetan Čabarkapa je z uspešnim napadom poskrbel za vodstvo domačih z rezultatom 13:11. Prav Čabarkapa je poskrbel, da so Kanalci izkoristili drugo zaključno žogo in zmagali na tekmi z rezultatom 3:2.

POSTAVA IN TOČKE IGRALCEV SALONIT ANHOVO:

Čabarkapa 22, Vrtovec 20, Tomić 12, Ilić 10, Basaneže 8, Jereb 1, Česnik, Šarić (L), Karnel,

Drobnič, Kovačič.

POSTAVA IN TOČKE IGRALCEV PANVITA POMGRAD:

Grut 24, Bogožalec 23, Flisar 12, Rojnik 10, Javornik 3, Kasnik 3, Pečnik, Ratkai, Bedrač, Felkar, Ratkai (L), Hrastovec (L).

Panvita Pomgrad bo v soboto, 24.03.2018 ob 19:00 uri v domači dvorani gostila ACH Volley. Vljudno vabljeni!

Foto: Arhiv Pomurec.com

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.03.2018 ob 21:26 Pohani šnicl gost

      .... Pojge zdaj pa nede pihanoga sendvica pa notri "PAJADAJSA". ZAJEBALI STE!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.03.2018 ob 14:25 odbojka.si gost

      Ma daj, kaj so zajebali. To je igra, to se dogaja. Sigurno so hoteli zmagati. Gremo dalje, glave gor!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.03.2018 ob 21:02 Pohani snicl gost

      Manager je zajebo ka je v sendvice "najoco pjemalo pajadajsa pa pozabo je najociti papjiko jdeco".

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.