https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Poldi Ivanek in Anprofešnl ekskluzivno nastopili v Gornji Radgoni

Gornja Radgona, 21.03.2018 ob 11:00  

V sklopu fotosfere se je 20. marca 2018 ob 18. uri v prostorih mladinskega centra Gornja Radgona odvijal multimedijski dogodek Poldija Ivaneka. Za glasbo so poskrbeli mladi glasbeniki iz Radencev, skupina Anprofešnl. Pri organizaciji dogodka je sodeloval tudi Zavod Kultprotur iz Gornje Radgone. 


Ekvinokcij ali enakonočje sta dva trenutka v letu, ki se pojavita, ko Sonce prestopi ekvator in sta dan in noč enako dolga. Natanko 20. marca nastopi spomladansko enakonočje, ki hkrati pomeni tudi začetek pomladi na severni polobli. Jesensko enakonočje nastopi 23. septembra. Pomladno "prebujanje" je zaznati tudi na razstavljenih fotografijah omenjene fotosfere.

Poldi Ivanek, po poklicu diplomirani inženir računalništva svojo inspiracijo vidi predvsem v naravi (okolica Gornje Radgone). Fotografijo jemlje kot hobi in fotografira stvari, ki jih lahko vidimo vsak dan (stvari, ki nas obkrožajo). Številni prijatelji ga pri konjičku fotografije neizmerno podpirajo in to mu tudi največ pomeni. Čeprav fotografira predvsem običajne stvari, se trudi fotografirati z nekoliko drugačnega, posebnega zornega kota. Pri tem ne uporablja profesionalne fotografske opreme, a veliko časa posveča oblikovanju fotografij v različnih računalniških programih. Pravi, da se od fotografiranja ne da preživeti, lahko pa skupaj »živita« fotografija (umetnost) in glasba. Povezanost fotografije z glasbo niti ne preseneča, saj je Ivanek eden od pomembnih članov Rokenrola v Gornji Radgoni. Veliko sodeluje z glasbenikom Vasjo Gorja, a tokrat so mu delali družbo rosno mladi Anprofešnl.

Slednji skupaj vadijo šele tri mesece, a so neverjetno usklajeni. Gre torej za zelo mlado glasbeno skupino, ki ima podlago z glasbene šole in bo zagotovo še imela priložnost graditi na svoji avtorski glasbi. 

Zagotovo sta mlajša in starejša generacija odličen konglomerat sodelovanja v mladinskih centrih. 

Razstavo fotografij Poldija Ivaneka si lahko ogledate v MC Gornja Radgona. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.