https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Na MOMS potekala javna obravnava glede fotonapetostne elektrarne

Murska Sobota, 21.03.2018 ob 19:00  

Danes, 21. marca 2018, je v prostorih velike sejne dvorane Mestne občine Murska Sobota, potekala javna obravnava dopolnjenega osnutka sprememb in dopolnitev Odloka o sprejetju zazidalnega načrta za severno obrtno industrijsko cono mesta Murska Sobota (fotonapetostna elektrarna). 

Na Mestni občini Murska Sobota so javno razgrnili dopolnjen osnutek sprememb in dopolnitev Odloka o sprejetju zazidalnega načrta za severno obrtno industrijsko cono mesta Murska Sobota (fotonapetostna elektrarna), katerega je izdelalo podjetje ZEU družba za načrtovanje in inženiring d. o. o. iz Murske Sobote. Razgrnjeno gradivo je na ogled v prostorih Mestne občine Murska Sobota, Kardoševa ulica 2, na Oddelku za okolje in prostor (III. vhod, 2. nadstropje) ter v Vaško gasilskem domu Nemčavci, Nemčavci 39C, do torka 27. marca 2018. Dopolnjen osnutek je objavljen tudi na spletni strani Mestne občine Murska Sobota. 

Javno obravnavo so vodili višja svetovalka za prostor in okolje Bernardka Ryan, koordinatorka na oddelku za okolje in prostor Andreja Tivadar in predstavnik podjetja ZEU, družba za načrtovanje in inženiring d. o. o. Javne obravnave so se udeležili predstavnik investitorja BISOL Group d. o. o. Miroslav Lesjak, izvršni direktor podjetja Medicop Tadej Ružič, direktor Pomurske gospodarske zbornice Robert Grah in predsednik Krajevne skupnosti Nemčavci Štefan Barbarič. 

Predstavnik investitorja BISOL Group d. o. o. Miroslav Lesjak je povedal, da imajo rok, da v treh letih izpeljejo investicijo, drugače sledijo penali oz. določene kazni. Z izpeljavo investicije so začeli 27. junija 2017. 

Namembnost gradnje v severno obrtni industrijski coni je gradnja objektov za industrijo, proizvodnjo, trgovino, oskrbne centre, vse v skladu z veljavnim prostorski aktom: Odlok o sprejetju zazidalnega načrta za severno obrtno industrijsko cono mesta Murska Sobota (Uradni list RS, št. 8/04, 50/07, 35/09 in 13/16).

Glede fotonapetostne elektrarne so vsi podali ustne pripombe. Izvršni direktor podjetja Medicop Tadej Ružič je povedal, da je namen obrtne cone bil, da se pripelje gospodarstvo, proizvodnja in več novih zaposlitev. Predsednik Krajevne skupnosti Nemčavci Štefan Barbarič, je povedal, da Krajevna skupnost ni proti elektrarni, imajo pa določene pomisleke. Začetni pogovori so bili, da se v tej coni mora zaposliti vsaj 750 novih delavcev, v elektrarni jih lahko zaposlijo največ 5. 

V času javne razgrnitve lahko podate pisne pripombe v knjigo pripomb na razgrnitvenem mestu, vse pravne in fizične osebe oz. vsi zainteresirani. Pripombe lahko podate tudi pisno na naslov: Mestna občina Murska Sobota, Oddelek za okolje in prostor, Kardoševa ulica 2, 9000 Murska Sobota. 

Fotogalerija

Komentarji

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.