https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Glazerjeva listina v roke prekmurskemu igralcu

22.03.2018 ob 9:15  

V Mariboru so včeraj podelili občinska priznanja za dosežke na področju kulture. Med prejemniki Glazerjeve listine za dosežke tudi Vladimiru Vlaškalič.


Včeraj je v Mariboru, v Minoritski cerkvi potekala slovesna podelitev Glazerjevih nagrad. Glazerjevo nagrado za življenjsko delo je letos prejel akademski slikar Ludvik Pandur, listine za dosežke v zadnjih dveh letih pa sta prejela operna solistka Sabina Cvilak ter dramski igralec Vladimir Vlaškalič.

Vlaškalič se je rodil leta 1974 v Murski Soboti. Študij na AGRFT je zaključil leta 2001 z vlogo Kneza v diplomski predstavi Paviljoni ali kam grem, od kod prihajam in kaj je za večerjo, režiserja Jake Ivanca. 

Vir: sng-mb.si

Tekom svoje igralske kariere, je poleg zdajšnje Glazerjeve listine, nanizal že kar nekaj pomembnih dosežkov, med drugimi tudi Borštnikovo nagrado umetniškemu kolektivu uprizoritve Ljudožerci, leta 2017 ter tudi priznanje Združenja dramskih umetnikov za igralske dosežke v letu 2014 za vloge v predstavah Kralj na Betajnovi, V Garderoberju, v Mrtvih dušah in Lulu.

Glazerjeve nagrade so poimenovane po slovenskem pesniku Janku Glazerju, ki je svoje ustvarjalno življenje preživel v Mariboru.

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.03.2018 ob 13:27 eden gost

      tooooo Vlado ti si mešter........

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.