https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ROKOMET

Pomurje dobilo pomurski rokometni derbi

25.3.2018  

Včeraj, 24. marca, so se rokometaši Pomurja morali zelo potruditi, da so premagali zelo motivirano ekipo Arcont Radgone. V napeti končnici so bili boljši z rezultatom 24:23, kljub vodstvu Radgone ob polčasu 13:10. 

RK Arcont Radgona : RK Pomurje 23 : 24 (13 : 10)

RK Pomurje: Gregorec Gregor 8, Kozelj Mitja 7, Žižek-Cvetko Boštjan 3, Hedl Jernej 2, Šavel Matej 1, Kozelj Vasja 2, Vajda Ornik Kevin, Kocan Dorian, Jerič Matija, Černela Domen, Pintarič Aleš, Raj Primož, Jankovič Marko, Černela Dorotej, Belec Boštjan

RK Arcont Radgona: Rojht Matej 5, Podlunšek Tine 3, Katiš David 3, Šijanec Boštjan 3, Bratkovič Blaž 2, Žunič Matevž 2, Benko Jan 2, Corič Marko 2, Štefanec Gregor 1, Šijanec Gašper, Kolbl Mihael, Ratnik Jure, Perša Nino

 

Srečanje med tretje in zadnje uvrščeno ekipo prvenstva, ki ju je pred tekmo ločilo 13 točk so boljše začeli domačini. V 8. minuti so povedli z 3:1, v 13. minuti pa že z 5:2. Rokometaši Pomurja so naredili preveč napak v napadu. Kljub vsemu se izkušena ekipa Pomurja ni predala in v 19. minuti izenačila na 6. Med 24. in 28. minuto so domači rokometaši Radgone naredili delni izid 3:0 in povedli za 4 (12:8). Prvi polčas se je končal z rezultatom 13:10.

Na začetku drugega polčasa so gledalci lahko spremljali izenačeno igro, kjer so domači igralci držali prednost 3, 4 zadetkov. V 34. minuti so celo povedli z 16:11. Med 38. in 41. minuto so gostje iz Murske Sobote naredili delni izid 0:4 in rezultat izenačili na 18. Sledila sta 2 zaporedna zadetka domačih in nato 2 zaporedna zadetka gostov. V zadnjih 12 minut sta moštvi krenili rezultatsko poravnani. Predvsem po zaslugi obramb Belca so gostje v 54. minuti prvič povedli za +2 (21:23). Domači so hitro znižali na 22:23. Rokometaši Pomurja so pri rezultatu 22:23 2x zadeli vratnico in se niso uspeli odlepiti. Pomurje je v 58. minuti povedlo za 2 (22:24), vendar so domači ponovno hitro znižali na gol zaostanka. V zadnjem napadu domačih minuto pred koncem se je ponovno izkazal Belec in z Obrambo priboril žogo za zadnji napad gostov, ki je trajal približnost 20 sekund. Gostujoči igralci so uspeli brez težav zadržati žogo in lahko so se veselili težko prigarane zmage.

V soboto, 7. aprila 2018, bodo rokometaši Pomurja gostili osmo uvrščeno ekipo Sevnice s katero je v gosteh remizirala.

Foto: Arhiv Pomurec.com

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.