https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

SDS predstavil pomurske kandidate za volitve v Državni zbor RS

Murska Sobota, 26.03.2018 ob 15:00  

Danes, 26. marca 2018, je Pomurska regijska koordinacija SDS v prostorih hotela Zvezda v Murski Soboti predstavila evidentirane kandidatke in kandidate Slovenske demokratske stranke iz Pomurja na volitvah poslank in poslancev v Državni zbor Republike Slovenije 2018.

Predčasne volitve v Državni zbor Republike Slovenije so zelo blizu, čeprav točen datum še ni znan, se bomo po napovedih na volišča odpravili konec maja. Svoje pomurske kandidate za mesto v državnem zboru je medtem že predstavila Slovenska demokratska stranka. Kandidate bo v sredini aprila potrdil še Svet stranke. 

Magistra Alja Domjan je evidentirana kandidatka v volilnem okraju 6 - Gornja Radgona. Gre za mlado in energično Radenčanko, ki si kot mnogi Pomurci mora kruh služiti v Ljubljani. Zmeraj ima jasno zastavljene cilje, do sebe pa je nepopustljiva in izredno samokritična, kar je prepoznavno tudi v njeni diplomski nalogi, za katero je leta 2014 prejela Priznanje sklada profesorja Klinarja za najboljše diplomsko delo. Tudi magistrsko delo je zagovarjala z odliko. Njeno razumevanje analize javnih politik in njene uporabe pri praktičnem poteku v procesih odločanja, ter obogatitev tega znanja z ekonomskimi in pravnimi znanji, bi izvolitev Alje v Državni zbor RS za Pomurje prav gotovo pomenilo pomembno in potrebno ˝svežino,˝ so predstavniki SDS izpostavili med predstavitvijo kandidatke.

Jožica Jakob, diplomirana medicinska sestra, je evidentirana kandidatka v volilnem okraju 5 - Murska Sobota. Na oddelku za radiologijo v Splošni bolnišnici Murska Sobota počasi končuje svojo delovno kariero, kot občinsko svetnico Občine Beltinci in dolgoletno predsednico društva AQUILA Lipovci, pa jo ljudje poznajo kot delovno, lojalno, kreativno in odgovorno žensko z neumorno energijo. Z izvolitvijo Jakobove v Državni zbor so predstavniki SDS izpostavili, da bi pridobili potrebno razpravljalko k ureditvi zdravstvenega sistema in neumorno borko za regionalizacijo Slovenije. 

Janez Magyar, diplomirani ekonomist in večinski lastnik podjetja Prekmurec d. o. o., je evidentirani kandidat volilnega okraja 1 - Lendava. Kot delavnega, poštenega, vztrajnega in odprtega do soljudi, ga dnevno prepoznajo mnoge stranke v trgovinah Hungarikum, kjer s svojo ekipo skrbi za njihovo zadovoljstvo. Je aktiven na mnogih področjih, med drugim je tudi izvoljen član Madžarske samoupravne narodne skupnosti Občine Lendava in član Sveta Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti. Kot odgovoren podjetnik ne pozablja na finančno podporo pomoči potrebnim, je pa tudi donator mnogih društev. Z bogatimi izkušnjami in optimizmom bo potrebna dodana vrednost Državnemu zboru RS, še posebej na področju hitrejšega gospodarskega razvoja Pomurja.

Stanko Recek, strojni tehnik in prodajni svetovalec v podjetju Arcont, je evidentirani kandidat v volilnem okraju 4 - Murska Sobota II. Prihaja iz Slaveč, s poštenim ter odgovornim pristopom in ciljem nenehne pomoči ljudem pa prispeva k razvoju domačega okolja kot svetnik Občine Grad ter predsednik Gasilske zveze Grad. Ker prihaja iz okolja, kjer so mu težave obdavčitve delavcev migrantov še posebej blizu, bo odličen razpravljalec v Državnem zboru RS za odpravo krivic, ki jih do delavcev migrantov povzroča aktualna vlada. 

Lenart Barat, učitelj fizike na OŠ Križevci, je evidentiran kandidat volilnega okraja 3 - Ljutomer. Verjame, da ima Prlekija velike možnosti za razvoj tako na področju kmetijstva, kot tudi turizma in gospodarstva. Prepričan pa je, da za uspeh v tem kraju ni treba skrbeti, saj gre za delovne in podjetne ljudi, katera kvaliteta bivanja bi ob pravičnejšem delovanju vlade morala biti mnogo boljša. Skozi mnoge spremembe šolskega sistema, katerega je bil deležen, še vedno pogreša izobraževanje, ki bo bolj prilagojeno potrebam gospodarstva, mlade pa, da bo še bolj potrebno spodbujati in usmerjati v podjetništvo. Kot vztrajen, pošten in deloven človek bo v Državnem zboru RS jasen, da se mora politična ignoranca do manj razvitejših področij končati. 

˝Vsem kandidatom je skupno, da so veliki domoljubi in neumorni borci za premikanje med od povprečnosti. Takšne poslanke in poslance potrebuje Pomurje, drugače razvojnega zaostanka od povprečja v Republiki Sloveniji ne bomo bistveno zmanjšali, Pomurci pa bodo vse manj verjeli v boljši jutri. V Slovenski demokratski stranki bomo gradili pošteno in varno državo, takšno, ki je v zahodnih državah samoumevna. Zanjo, za svobodo, človekovo dostojanstvo, pravičnost, solidarnost in domoljubnost, se bodo zavzemali evidentirani kandidati SDS iz Pomurja.˝

 

    Fotogalerija