https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Velikonočni pirhi štirih dežel na stolpu Vinarium Lendava

Lendava, 26.03.2018 ob 14:00  

V kupoli razglednega stolpa Vinarium Lendava se je odvila krajša slovesnost ob otvoritvi razstave Velikonočni pirhi štirih dežel. Razstava z velikonočno tematiko na stolpu poteka že tretje leto zapored, na njej se tokrat predstavlja 19 razstavljavcev iz štirih držav: Slovenije, Hrvaške, Madžarske in Avstrije.


Obiskovalce je pozdravil in nagovoril župan Občine Lendava mag. Anton Balažek, ki je poudaril, da razstava ohranja rdečo nit v smislu čezmejnega sodelovanja štirih držav: »Malo je takšnih lokacij v Evropi, ki se lahko pohvalijo s turistično atrakcijo in sodelovanjem štirih držav. Hkrati pa gre tudi za negovanje ljudskega izročila, umetnosti in kulture, ki so pomembni povezovalci našega vsakdana in nam omogočajo praznične dneve, kot so vsi kulturni dogodki, ki jih v Lendavi ni ravno malo.«

Program je popestril trio klarinetov Glasbene šole Lendava, obiskovalci pa so si poleg razstave pirhov, ki so med drugim izdelani na tradicionalne načine, značilne za to pokrajino, lahko ogledali tudi priložnosti katalog, ki je nastal ob omenjeni razstavi. Razstava Velikonočni pirhi štirih dežel bo na ogled do 30. aprila 2018. 

Na ploščadi pred stolpom obiskovalce vabi tudi pisanica velikanka, ki je nastala izpod čopičev umetnikov naive iz Molve z motivi prizorov štirih letnih časov in je plod tesnega prijateljskega sodelovanja med Turistično zvezo Lendava vabi in Turističko zajednico Koprivačko – križevačke županije.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.03.2018 ob 16:49 remenica gost

      V Prekmurščini ni besede PIRH nikoli bilo in ne bo

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.03.2018 ob 22:17 župan gost

      Upam,da mu je to zadnja razstava na njegovem stolpu,hahaha. Ne vem zakaj morajo to na stolpu imeti in še v mestu je. Mogoče pa vzame zdaj gostinski lokal v najem,saj če ne bo več župan,bo moral iz nečesa živet,haha.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.03.2018 ob 8:59 podžupan gost

      Ta človek pa bluzi in bluzi.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.