https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Bioresonanca in alergije

Ljutomer, 27.03.2018 ob 15:00  

V ponedeljek, 26. marca 2018 je VGC Pomurje-enota Ljutomer gostil Martino Zamuda, ki je predavala na temo »Bioresonanca in alergija ter Bownova terapija«. Čeprav alternativna medicina s strani uradne medicine ni priznana, je velikokrat zadnja rešitev, ki nam preostane, bioresonanca. 


Martina Zamuda je po izobrazbi medicinska sestra in je dodatno usposobljena za bioresonančno terapevtko, že eno leto z licenco opravlja zdravljenje po Bownovi terapiji. Deluje v Bioresonančnem centru v Murski Soboti. Zraven nje delujejo še doktorica medicine Vesna Gorjanc, fizioterapevtka Tanja Drumlič in medicinska sestra Anja Škrget. 

Alergije so v zadnjih dveh desetletjih zelo narasle. V razvitih državah celo več kot 20 odstotkov. Alergija je lahko prirojena ali pridobljena preobčutljivost organizma na določene snovi iz okolja. Vzroki so onesnaženost okolja, škropiva, stres, nepravilna uporaba zdravil (brez vedenja zdravnika), sonce, mraz in toksini. Slednje najdemo marsikje, na primer v prehrani, ogljikovih hidratih, v plastični embalaži, hitri prehrani, kovini. Bioresonančni terapevti so pozorni na izgled, obnašanje, pisavo, pulz in dihanje njihovega klienta. 

 

Simptomi so lahko očem popolnoma nevidni, kot je srbenje brez znakov na površini kože ali prekomerno potenje (največkrat povezano s hormonskimi motnjami, nasičenost telesa s težkimi kovinami). 

Svetujejo uživanja hrane v miru, ne pred televizorjem, med branjem časopisa ali med pogovorom. Ob vprašanju, ali ima lahko en človek več simptomov, so odgovorili pritrdilno. Ob simptomih je velikokrat zaznati tudi jezo, agresijo, motnje koncentracije, hiperaktivnost (pri otrocih), pomanjkanje energije, utrujenost in depresijo (pri starejši populaciji), spremembo pisave (v roku enega dne), disleksijo (motnje branja), jeclanje, slinjenje (pri otrocih), bolečine v mišicah in sklepih, ki so prisotne predvsem pri odraslih osebah. 

V omenjenem centru opravljajo kineziološke mišične teste, elektroakupunkturo Voll-u (EAP), resonančni test s tenzorjem in krvne teste. Bioresonanca temelji na elektromagnetnem delovanju in razkrije energetske kanale v našem telesu. Pri slednjih ločimo harmonično ali zdravo nihanje in nezdravo nihanje. Ljudje z srčnim spodbujevalcem bioresonančne terapije ne morejo opravljati, lahko pa jim naredijo diagnostiko z ampulami. 

Bioresonanca ugotavlja vzroke alergenov, težkih kovih, glivic, virusov, bakterij, parazitov, toksinov iz okolja (kozmetični izdelki, barve, umetne dišave, pralna sredstva, škropiva in drugo). Cilj bioresonančne terapije je torej odpravljanje vzrokov v telesu in vzpostavitev harmoničnega nihanja.

V  aprilu, se bodo v Večgeneracijskem centru Pomurje - enota Ljutomer dogajale številne delavnice in dogodki, ki so namenjeni prav vsem generacijam.