https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Facebook bo uvedel nove ukrepe za zaščito zasebnosti

28.03.2018 ob 19:30  

Na družbenem omrežju Facebook so danes napovedali, da bodo uporabnikom omogočili več nadzora nad njihovimi podatki, ki so objavljeni na njihovem omrežju.

 

"Jasno in glasno smo slišali, da je nastavitve zasebnosti in druga orodja težko najti in da moramo storiti več za obveščenost ljudi," sta sporočili Erin Egan, vodja oddelka za zasebnost in Ashlie Beringer, njena svetovalka. Potrdili sta tudi govorice o tem, da bo največje socialno omrežje na svetu, sprejelo "dodatne ukrepe, ki bodo ljudem dali več nadzora nad svojo zasebnostjo". 

Nadgradnja platforme bo vključevala lažji dostop do nastavitev in nekaj dodatnih bližnjic za nastavitev zasebnosti ter lažji dostop do orodja za iskanje. Prav tako bodo uporabniki imeli večji pregled nad tem katere informacije nalagajo, omogočeno bo tudi brisanje osebnih podatkov, katere hrani Facebook. To naj bi veljalo za objave, fotografije in stike.

Spremembe so verjetno posledica kritik, ki so doletela Facebook. Soustanovitelj podjetja Cambridge Analytica, je namreč novinarju pod krinko razkril, da so brez soglasja 50 milijonom uporabnikov, prevzeli njihove osebne podatke in jih uporabili v predvolilni kampanji v ZDA ter britanskem referendumu za izstop iz Evropske unije.

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.