https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

VIDEO: Igralci Interblocka po tekmi provocirali Murine navijače, Topič ogorčen

Murska Sobota, 8.5.2011  

Pred, med in po današnji tekmi Mure 05 in Interblocka so se po mnenju vodstva ND Mura 05 dogajale čudne stvari. Zaradi tega je že reagiral predsednik Miroslav Topič, ki se je v izjavi za javnost dotaknil mnogih stvari, pričakuje pa odgovore predsednika Nogometne zveze Slovenije Aleksandra Čeferina. Topičevo izjavo za javnost objavljamo v celoti.

"V začetku bi želeli čestitati gostujoči ekipi za osvojene tri točke, žal pa ne moremo mimo nekaterih stvari, ki so se dogajale pred samim srečanjem, med in po srečanju. Prvo kot prvo smo danes nastopili zelo oslabljeni, saj sta se dva standardna člana prve enajsterice morala udeležiti reprezentančnih priprav. V to tekmo smo šli zavestno, da bomo igrali brez njiju, saj naj igralci reprezentančnega tabora ne bi smeli zapustiti in pomagati svojim klubom na današnjih tekmah. Vendar smo včeraj popoldne dobili informacijo, da sta igralca Aluminija Matej Pučko in igralec Maribora Luka Kranjc priprave lahko zapustila in pomagala svojima ekipama na prvenstvenih tekmah.

VIDEO: SPORNI TRENUTKI TEKME

Zaradi tega smo preko vseh uradnih organov, vključno s predsednikom NZS, g. Čeferinom, zaprosili, da nastop omogočijo tudi našima igralcema. Prošnja je bila zavrnjena in do danes nismo dobili odgovora, zakaj so v primeru Mure 05 drugačni kriteriji kot v ostalih slovenskih klubih. To vsekakor ne sprejemamo in od NZS pričakujemo uraden odgovor.

V klubu se oddaljujemo od komentiranja dela sodnikov, toda danes so bile nekatere ključne odločitve povsem v škodo našega kluba – s tem so naše možnosti za preboj v prvo ligo prišle na minimum. Da ne bi naštevali vseh, bomo izpostavili le izključitev vratarja Aleša Luka, ki je rdeči karton prejel zaradi domnevnega igranja z roko izven kazenskega prostora, ki pa ga stranski sodnik NI signaliziral.

Tudi kasnejši posnetki kažejo na to, da naj bi bila odločitev glavnega sodnika napačna. Ravno zaradi tega nam ni jasno, zakaj se kljub ugovarjanju naših igralcev ni želel posvetovati s stranskim sodnikom. Kar se tiče dogajanja po tekmi, pa ne moremo mimo nešportne poteze g. Verdenika, ki je igralcem naročil, da se spustijo v neposredno provociranje domače publike. Z raznimi neprimerni gestami so na noge dvignili naše gledalce, eden izmed igralcev pa je celo želel preskočiti varnostno ogrado in fizično obračunati z njimi. To mu je preprečil eden izmed soigralcev, kljub temu pa se je provociranje nadaljevalo tudi na drugi strani igrišča, kjer je vhod v slačilnice."

To, kar smo videli danes, nikakor ne spada na nogometna igrišča. Naše mnenje je, da je bilo dejanje popolna antipropaganda fair-playa in športnega duha. Upamo in apeliramo, predvsem na novo izvoljenega predsednika, da preuči dogodke s tekme in ustrezno ukrepa proti glavnim akterjem. Na koncu še dodajamo, da si kljub temu, da se naš klub ne nahaja v osrčju Slovenije zasluži enake možnosti in kriterije za enakovredno kosanje v borbi za napredovanje v prvo ligo.

Vsi skupaj si danes lahko vzamejo zgled po naših igralcih, ki so šli preko vseh dogodkov ter športno odigrali srečanje do konca. Kljub temu, da so nam bile danes praktično odvzete vse možnosti za napredovanje, pa bomo v klubu z dobrim delom prvo ligo ponovno naskakovali naslednje leto. Verjamemo, da smo tega zmožni, kar smo nenazadnje pokazali že letos, a je višja sila želela, da Murska Sobota naslednje leto še spremlja drugoligaški nogometni ples."

Miroslav Topič

VIDEO: PROVOKACIJE INTERBLOCKOVIH IGRALCEV PO TEKMI

 

Preberite tudi:

FOTO: Mura 05 ni uspela premagati Interblocka

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Goricki
      08.05.2011 ob 22:49 Goricki

      To gnes je bila sramota, Luk si je nej zaslužo rdečoga,mura je očitno nekomi trn v peti.. čeferin de jih zagovarjo tan v žabariji? seveda ja,..

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. golubovic
      09.05.2011 ob 11:25 golubovic

      Luk si je nej zaslužo rdečoga!!!!! korumpirani sodniki

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.