https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Otvoritev razstave nizozemskega slikarja Brama DHonta

Murska Sobota, 09.04.2018 ob 11:45  

Minuli konec tedna je v galeriji Robin, potekala otvoritev razstave nizozemskega slikarja Brama D’Honta. Ta je s svojimi deli v murskosoboško galerijo Robin privabil številne goste iz Pomurja in širše okolice.


Umetnik je sicer doma na Nizozemskem, vendar že preko 20 let živi in ustvarja tudi v Prosečki vasi v Krajinskem parku Goričko. Umetnost je študiral na AKI Enschede, Minerva Groningen, litografijo pa na Akademiji za umetnost v Ljubljani. Njegove razstave so bile predstavljene na Nizozemskem, v Nemčiji, na Kitajskem in seveda v Sloveniji. 

Na razstavi je predstavil svoja dela v dveh tehnikah. Prvi del je nekoliko starejši in predstavlja grafike izdelane s tehniko sitotiska, drugi del pa predstavlja umetnikovo interpretacijo zimske pokrajine na Goričkem. Svoje dojemanje tega kraja je predstavil v tehniki akvarelov, saj kot je sam povedal, mu to omogoča spontano ustvarjanje in gibanje čopiča po površini. Ko enkrat narediš potezo, je ne moreš več spremeniti. Vpije se v ustvarjalno podlago.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija