https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Zmagi Orbana naklonjeni tudi Slovenci

12.04.2018 ob 13:20  

Stranka Fidesz, premierja Viktorja Orbana je zmagovalka parlamentarnih volitev na Madžarskem. V parlamentu so si zagotovili 133 sedežem od 199. Številni evropski politiki so zadovoljni z rezultatom in premierju čestitajo.


Orban je v nedeljo zvečer lahko razglasil zmago na volitvah, saj je njegovo stranko Fidesz podprlo kar 49,5 odstotkov volilnih upravičencev. Povedano drugače, Orban si je v parlamentu zagotovil dvotretjinsko večino. Drugo uvrščena je bila z 20-odstotki skrajno desna Stranka Jobbik, ki je s 26 sedeži postala druga najmočnejša stranka v državi. Zaradi nezadovoljstva je njen vodja, Gabor Vona že napovedal odstop s položaja. Z 12-odstotno podporo so se na tretje mesto uvrstili socialisti, vodstvo stranke na čelu s predsednikom Gyulom Molnarjem pa je prav tako napovedalo odstop. V parlament se je uspelo uvrstiti še Zelenim (LMP), in Demokratski koaliciji (DK). 

Na Madžarskem se lahko pohvalijo z visoko volilno udeležbo, ki je bila do 19. ure skoraj 70-odstotna. Na nekaterih voliščih so zaradi dolge vrste čakajočih, morali celo podaljšati čas odprtja. Volilno pravico je imelo okoli 8,3 milijona ljudi. Orbana naj bi volila tudi večina Madžarov v Sloveniji, saj je popularen predvsem zaradi financiranja projektov madžarske manjšine v Sloveniji.

Orban
Orban je ob svoji zmagi poudaril, da gre pri tokratnih volitvah za prihodnost Madžarske. Meni, da je njegova zmaga dala Madžarom "možnost, da branijo sebe in Madžarsko."

Foto: flickr.com

Čestitali so mu številni evropski politiki
Orbanu je med prvimi čestitala Marine Le Pen, vodja francoske skrajno desničarske stranke Nacionalna fronta, ki je ob čestitki zapisala, da "so volivci zavrnili politiko množičnega priseljevanja, ki jo spodbuja Evropska unija".

"Odličen rezultat" sta pozdravila tudi nizozemski desničar Geert Wilders ter srbski predsednik Aleksandar Vučić. Vodja največje politične skupine v Evropskem parlamentu Evropske ljudske stranke pa je izrazil želje po vnaprejšnjem sodelovanju in iskanju skupnih rešitev. Orbanu je čestital tudi Janez Janša, ki je na Twiterju njegovo zmago označil kot zgodovinsko in dodal: "Za Madžarsko, Evropo in ves svobodni svet."

Kaj o izvolitvi Orbana menijo Slovenci?
V anketi, v kateri je sodelovalo 564 bralcev Domovine, lahko opazimo, da Orban najvišjo podporo uživa med simpatizerji SDS. Njegovo uspešnost pripisujejo temu, da na prvo mesto postavlja svoj narod ter zagovarja proti migrantsko politiko ter temu, da varuje krščansko kulturo in identiteto.

 



 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.04.2018 ob 14:28 bűzös gost

      in Miro Cerar..... spet je dokazal, da cinca .......ko je gorelo na meji, je šel ograjo fehtat k Orbanu, zdaj pa mu ne zmore niti javno čestitati! https://kavarnahayek.wordpress.com/2018/01/08/tako-je-govoril-viktor-orban/

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.04.2018 ob 18:23 77 gost

      Slovenski politiki Orbanu ne sežejo do kolen,velikemu Putinu pa ne sežejo niti do malega prsta na nogi.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.04.2018 ob 19:58 Orbič gost

      Meli ste diktaturo, pa ste nej bilij zadovoljni!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.04.2018 ob 20:16 gost

      Pelajte si toga Orbana nekan..... še dobro ka je pri nas večina lidij nej tak blentavih ka bi našoga lokalnoga Orbanoviča izvolili. Dokeč de tej naš lokalni čelavi Orbanovič po državi strašo nega šanse ka bi Slovenija še gda mejla desno-primitivno vlado.

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.04.2018 ob 5:11 kata gost

      In kdo bi bil boljši od Janše, mogoče kak nov obraz?

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      13.04.2018 ob 6:16 gost

      Za dva milijona ljudi, ne rabimo nikogar.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      13.04.2018 ob 11:31 salah gost

      Orban rešitelj Evrope, Kurz rešitelj Avstrije (si verjetno misli Kurc vas gleda ), edino slovenski komedijanti so imeli prisrčno radi moške iz bliž. vzhoda, ki so se zbali vojn, da sedaj lahko srašijo po Evropi. In ta (po mojem non stop pijan) je temu Orbanu rekel "diktator", ne zaveda se budalo belgijsko, da pa mu je ta isti Orban preprečil še hujšo krizo. Je pa junker res osebnost, malo prijema ritke, malo se ljubimčka z moškimi, ki si to dovolio - in to je prihodnost demokracije Evrope.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      13.04.2018 ob 11:34 salah gost

      dodajam, ta čudežni Juncker, sem prej pozabil

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      13.04.2018 ob 20:31 gost

      Tudi ti si za PENZION še boljše pa za ODSTREL ali pa PRISILNI ZAKOL.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      15.04.2018 ob 8:33 dedek gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.